Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan Hakkında İnceleme

Teröristlerle ilgili yaptığı paylaşımları haber sitemiz tarafından ortaya çıkarılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pelivan hakkında soruşturma başlatıldı.

11.05.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-14:58) Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan Hakkında İnceleme

Teröristlerle ilgili yaptığı paylaşımları haber sitemiz tarafından ortaya çıkarılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pelivan hakkında soruşturma başlatıldı.

Pehlivan'ın Twitter üzerinden DHKP-C'li İbrahim Gökçek'e destek paylaşımları gerçekleştirdiği haber365 tarafından tespit edilmişti.

İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, terör örgütü DHKP-C sanığı olarak yargılandığı sırada örgüt talimatıyla ölüm orucuna girerek geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı hastanede ölen İbrahim Gökçek'in ardından skandal paylaşımlarda bulundu.

Bunun üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu, Karşıyaka hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı.

SKANDAL PAYLAŞIM

İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden DHKP-C terör örgütünün talimatıyla açlık grevine başlayan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede ölen İbrahim Gökçek’e yönelik ağıt yakar gibi birtakım paylaşımlar yaptı.

Pehlivan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık!" ifadelerini kullandı. Yine aynı gün İbrahim Gökçek için açılan hashtag etiketiyle "Ölüm adın kalleş olsun" sözlerine yer verdi. Bununla birlikte Yargıçlar Sendikası Başkanı görevini de üstlenen olan Pehlivan, 3 Mayıs günü ise #İbrahimGökçekYaşamalıdır hashtagini etiketleyerek "türküler hiç kimseye zarar vermez" dedi.

Görevdeki bir hakim olmasına karşın terör örgütü DHKP-C sanığına destek paylaşımlarında bulunan, Ayşe Sarısu Pehlivan'a sosyal medya üzerinden tepki yağmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal