Karısını Öldürüp Saatlerce Arabada Dolaştırdı

Boşanma sürecindeki karısını kafasından vurarak yaşamına son verip arabada gezdiren Eren Erdoğan ile ilgili 'eşini kasten öldürme' kabahatinden müebbet hapis cezası verildi.

29.09.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-10:13) Karısını Öldürüp Saatlerce Arabada Dolaştırdı
Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuklu zanlı Eren Erdoğan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, maktul Fatma Erdoğan’ın ailesi ile tarafların avukatları da mahkemede hazır halde yer aldı.

Son ifadeleri sorulan tutuklu zanlı Eren Erdoğan, 'Pişmanım. Üzgünüm. Böyle bir şey olmasını istemiyordum. Tasarlayarak, planlayarak bu suçu işlemedim' ifadelerini kullandı.

Mahkeme kurulu, zanlıyı 'eşini kasten öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Zanlının sabıka kaydının olmaması, suçu yapılmasının ardından pişmanlığı, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapsin geleceğindeki negatif etkileri ve mahkemede gözlemlenen şahsiyetini lehine indirim sebebi kabul eden mahkeme, zanlının cezasını müebbet hapis cezasına çekti.

Mahkeme aynı zamanda zanlıyı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' kabahatinden iki sene dokuz ay on gün hapis, 'ruhsatsız silah bulundurma' kabahatinden de altı bin TL adli para cezası verildi.

Mahkemenin ardından adliyenin önünde açıklama yapan maktul Fatma Erdoğan’ın annesi Kıymet Alyar, 'Bu mu adalet? Benim çocuğum geri gelsin, ben müebbet yatarım. Katiller cirit atıyor' ifadelerini kullandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, maktul Fatma Erdoğan ve zanlı Eren Erdoğan'ın boşanma noktasında oldukları, 16 Mart 2019 tarihinde çiftin bir alışveriş merkezinde bir araya geldikleri, ardından maktul Fatma Erdoğan'ın 155'i arayarak 'Davalık olduğum eşim beni esir tutuyor, şu an araca kilitledi' ifadeleriyle ihbarda bulunduğu belirtilmişti.

155 ile yapılan konuşmadan hemen hemen 15 dakika sonra zanlı Eren Erdoğan'ın maktul Fatma Erdoğan'ı tabanca ile iki el sıkarak yaşamına son verdiği ifade edilen iddianamede, zanlının karısının cesedi ile arabada bir müddet dolaştığı, ardından da teslim olduğu ifade edilmişti.

İddianamede, zanlı Eren Erdoğan'ın 'eşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'ruhsatsız silah ya da mermi taşıma' suçlarından da 13 seneye kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal