Karın Ağrısıyla Hastaneye Gitti: Midesinden 42 Adet Mıknatıs Topu Çıktı

İstanbul Beylikdüzü’nde dokuz yaşındaki çocuk oyuncak olarak satılan stres bilyeleri olarak da bilinen neodyum isimli kuvvetli mıknatıstan 42 tane yuttu.

10.07.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-10:49) Karın Ağrısıyla Hastaneye Gitti: Midesinden 42 Adet Mıknatıs Topu Çıktı

 Kusma karın ağrısı rahatsızlığıyla hastaneye götürülen çocuğun röntgen filmi çekildiğinde hayret ettiren gerçek ortaya çıktı. Ameliyata alınan küçük çocuğun delinen bağırsağından 42 mıknatıs çıkarıldı.

Beylikdüzü'nde dokuz yaşındaki bir çocuk ailesinin bilgisi dışında neodyum ismi konulan stres bilyeleri olarak da bilinen 42 tane mıknatısı yuttu. Birkaç gün içerisinde şiddetli karın ağrısı ve kusma rahatsızlığıyla hastaneye giden çocuğun röntgen filmi çekildi. Röntgeninde çocuğun midesinde boncuklar olarak yabancı bir cisim belirlendi. Küçük çocuğun bağırsağını delen cismi fark eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Çay çocuğu ameliyata aldı. Ameliyatta çocuğun bağırsaklarından rengarenk 42 tane mıknatıs topu çıkarıldı.

"MIKNATISLARI YUTTUĞUNU RADYOGRAFİDE GÖRDÜK"

Konuyla alakalı açıklama yapan Prof. Dr. Çay, yutulan cisimlerin normalde sindirim sistemiyle çıkabileceğini fakat çoklu halde olduğu için bağırsaklarda delinmeye sebep olabileceğini belirterek, 'Bizim hastamız yaklaşık 42 tane bu mıknatıstan yutmuş çeşitli hastanelere müracaat etmiş. Burada yapılan incelemelerde çekilen filmlerde tesadüfen bu mıknatısları yuttuğunu biz radyografide gördük hastamızı ameliyata aldık. İnce bağırsak uç kısmında delinme oluşturmuştu. Biz bu mıknatısları çıkardık' diye konuştu.

Çocukların bu mıknatıslarla oldukça yaygın bir şekilde oynandığını belirten Doktor Çay, 'Böyle renkli ve göz alıcı mıknatıslar çok güçlü mıknatıslar aynı zamanda. Bunlar ciddi anlamda problem oluşturuyor. Yabancı cisimlerin yüzde 1'inde cerrahi komplikasyon oluyor. İnşallah bundan sonra yaraları iyileştikten sonra yakın olarak takip ediyoruz. Herhangi bir kalıcı problem olmayacak. Bu mıknatısları çocuklar çok yaygın kullanıyor. Bu mıknatıslar çok kuvvetli çok tehlikeli. Hayatı tehdit eden bu tür oyuncakları çocuklardan uzak tutmaya önem gösterelim' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal