Karda Mahsur Kalan 200 Kişi Kurtarıldı

Denizli'nin Tavas ilçesindeki kayak merkezinde etkili kar yağışı ve tipiden dolayı mahsur kalan yaklaşık 200 kişi 16 saatlik uğraştan sonra kurtarıldı.

26.01.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-13:37) Karda Mahsur Kalan 200 Kişi Kurtarıldı

Denizli'nin Tavas ilçesindeki kayak merkezinde etkili kar yağışı ve tipiden dolayı mahsur kalan 200 kişi 16 saatlik uğraştan sonra kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Mahsur kalan kişilere ulaşmak için yapılan çalışmalarda bazı araçların yol kenarlarında kara saplanmış olarak bulunması dikkat çekti. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi'ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesine ait Bozdağ Kayak Merkezi'ne akın eden ziyaretçiler dönüş yolunda yoğun tipi ve sürgünden dolayı trafikte ilerleyemeyince kayak tesislerinde mahsur kaldı. Saat 18.00 sularında yoğun tipi ve kar sebebi ile yol kapanınca ortalama 200 kişi tesislere sığındı.

Belediye yaklaşık 200 vatandaşın yeme, içme ve barınma sorununa el attı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından iş makineleri, kar küreme araçları ve paletli araçlarla yol açma çalışmaları gerçekleştirildi. Ortalama 16 saat devam eden çalışma sonucu yol açılırken kurtarma ekipleri zaman zaman yolları tuzladı.

Çalışmalar sırasında arızalanarak yolda mahsur kalan bazı araçların karda kaldıkları ve üzerilerinin tamamen kar ile kaplandıkları dafark edildi. Mahsur kalan vatandaşlar kendi araçları ve minibüslerle 3 grup olarak konvoyla beraber Bozdağ'dan indirilerek Nikfer Mahallesi'ne getirildi. Çalışmalara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile beraber jandarma ekipleri de yardım etti. Diğer yandan, kurtarılan vatandaşların herhangi bir sağlık sıkıntılarının olmadığı ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal