Karantinayı İhlal Ederek Düğüne Giden Aile ile İlgili Yasal İşlem

Samsun'da koronavirüs önlemleri çerçevesinde bulaş riskinin önüne geçmek için evinde karantinaya alınan bir ailenin düğüne gittiği tespit edildi. İzolasyon altında olan bir kişinin de karantinadan çıkarak restoranda yemek yediği ortay çıktı. Şahıslar ile ilgili tutanak tutularak yasal işlem yapıldı.

19.08.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-15:25) Karantinayı İhlal Ederek Düğüne Giden Aile ile İlgili Yasal İşlem

Samsun'da koronavirüs testi pozitif sonuç veren ve bulguları hafif olanlar evlerinde tedavi oluyor. Bu şahıslar temas edenlerden de 14 gün evlerinde izole olmaları talep ediliyor.

Samsun Sağlık Müdürlüğü, hastaların ve izolasyon altındaki şahısların takibinin yapılması için filyasyon görevlilerinin yanında 10 görevliden oluşan mobil kontrol ekibi kurdu. Görevliler, evlerinde tedavi alan vatandaşların günlük ilaçlarını götürürken, izolasyonda olan şahısların da evlerinde olup olmadıklarını denetleniyor.

Kontroller sırasında karantina altında olan bir ailenin, karantinayı ihlal ederek düğüne gittiği tespit edildi. Aynı zamanda izolasyon altında olan bir şahsın da karantinadan çıkarak restoranda yemek yediği belirlendi. Şahıslarla ilgili tutanak tutularak yasal işlem yapıldı.

Samsun Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, şehirde koronavirüs salgınının yayılımına karşı filyasyon görevlileri ve mobil kontrol görevlileriyle etkili bir mücadele içerisinde olduklarını belirtti.

Kontroller neticesinde pozitif vakaların ve evinde izolasyonda olması gereken şahısların evlerinde olmadığını gördüklerine dikkat çeken Oruç, 'İzolasyonda olması gereken kişileri restoranda yemek yerken bulduk. Bir ilçemizde izolasyondaki bir ailenin, düğüne gittiğini öğrendiğimizde ise şok olduk, bu derece umursamazlığı anlamakta ve açıklamakta zorlanıyoruz' şeklinde konuştu.

Görevliler aracılığıyla son altı gün içerisinde karantina altındaki 662 eve denetim ziyareti gerçekleştirildiğini, izolasyon şartlarına uymadığı belirlenen 43 kişi ile ilgili de yasal işlem başlattıklarının altını çizen Oruç, şu ifadeleri ekledi: 

'İzolasyon kurallarına uyulması için herkesin kapısına bir polis görevlendirilmesi mümkün değil. İnsanlarımızın artık durumun vahametini kavrayarak sorumluluk alması gerekir, salgını ancak herkesin üstüne düşen sorumluluğu alması, kurallara önlemlere, uyumda gerekli dikkati ve özeni göstermesiyle durdurabiliriz. Virüsün yayılımını engellemenin tek yolu maske ve sosyal mesafeyle virüsü insanlardan uzak tutmaktır. Maalesef tüm uyarılara rağmen Samsun'da aile içi virüs yayılımının önüne geçemiyoruz. İnsanlarımız 'virüs aile içinde yayılmaz, kendi ailemle akrabalarımla birlikteyken de mi önlem alacağım, tanıdıklardan bir şey olmaz' yanılgısı içinde. Beraber piknik yapıyorlar, evlerinde yemekler tertip ediyorlar. Bu davranış son derece yanlış.'

Vatandaşları düğünlere gitmemesi meselesinde uyarı yapan Oruç, 'Benzer bir yanılgı düğünler için de geçerli. Sanki düğünlerde virüs bulaşmaz zannediyoruz. Öyle davranıyoruz, düğünlerimizde her türlü kuralı yok sayarak eğleniyoruz. Virüs yayılımımızın büyük bir kısmı da bu nedenle düğünler yüzünden oluyor. Lütfen düğünlere mümkünse gitmeyin, gitmek zorundaysanız, maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek gidin ve kısa bir süre kaldıktan sonra ayrılın. Herkesle bu derece yakınken virüsten korunmamız ve vaka sayımızı azaltmamız mümkün değil. Bu umursamazlığa artık bir dur dememiz lazım. Dur demezsek yolun sonu yasakların geri gelmesi olacaktır' şeklinde konuştu.

Oruç, koronavirüs salgınına destek vermeleri için vatandaşlardan kurallara uyulmayan hallerde 0362 311 25 21/22/24 nolu şikayet hattına bildirmelerini talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal