Karantinadaki Öğrencilerin Son Kontrolleri Yapıldı

İtalya'dan Samsun'a tahliye edilen ve yurtlarda 14 gün tecrit edilen 401 öğrenciye Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri son sağlık kontrollerini yaptı.

07.04.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-17:47) Karantinadaki Öğrencilerin Son Kontrolleri Yapıldı

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, rahatsız olduğunu belirten öğrencilerin coronavirüs testlerinin daha önce yapıldığını kaydederek, "14 gün sonunda öğrencilerimizde virüs belirtisine rastlanmadı" ifadelerini kullandı.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Münevver Ayaşlı Yurdunda karantina altında tutulan 401 öğrencinin yurttan çıkarılmadan önce son kontrolleri gerçekleştirildi.

Son kontroller neticesinde öğrencilerin hiçbirinde coronavirüse rastlanmadı. 14 gün boyunca öğrencilerle birlikte Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı 6 doktor, 4 hemşire ve 4 sağlık memuru yurtta kaldı.

Karantina süresi bitimine kadar düzenli olarak öğrencilerle teker teker ilgilenen sağlık personelleri yurtta bulunan 401 odaya ayrı ayrı giderek, öğrencilerin genel sağlık kontrollerini gerçekleştirdi. Sağlık sorunu bulunan öğrencileri ise doktorlar tedavi etti.

"ŞU ANA KADAR ÖĞRENCİLERİMİZDE VİRÜS BELİRTİSİ RASTLANMADI"

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Öğrencilerin bugün son kontrollerini yaptık. İlk geldikleri günden itibaren sağlık ekiplerimiz uçaktan indikleri andan itibaren yurtta kaldıkları süre içerisinde her gün günlük kontrollerini yaptıkları öğrencilerimizin Covid-19 şüphesi ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Şu ana kadar öğrencilerimizde virüs belirtisi rastlanmadı. Sağlık çalışanlarımız karantina süresi boyunca öğrenciler ile birlikteydi. Herhangi bir acil durumlarında veya farklı bir sağlık problemlerinde gerekli muayenelerini yaparak tedavilerini sağladılar. Öğrenciler ise tek bir odada izole bir şekilde kaldılar. Tahliye edilmeden önce son kontrolleri yaptık. Karantinadan çıktıktan sonra yine evlerinde izole bir şekilde kalmalarını istiyoruz. Biliyoruz ki bu pandemi süreci ne kadar evde izole kalabilirsek, mesafe ve temasa ne kadar dikkat edebilirsek o kadar kolay atlatabiliriz. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Evlerinizde kalınız. Mümkün oldukça acil bir ihtiyacınız oldukça dışarıya çıkmayınız. Dışarı çıkma ihtiyacınız varsa maske takarak sosyal mesafeye dikkat ediniz" ifadelerini kullandı.

14 gün yurtta tecrit edilen 401 öğrenci yarın evlerine gidecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal