Karaköy'de Ölü Bulunan İngiliz Eski İstihbarat Subayının Evinden İlk Görüntüler

Karaköy'de ofisinin önünde cansız bedeni bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in üst katını ev olarak kullanıma açtığı ofisi ilk kez görüntülendi.

17.02.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-17:33)

Karaköy'de ofisinin önünde cansız bedeni bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in üst katını ev olarak kullanıma açtığı ofisi ilk kez görüntülendi.

Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winber'in özel eşyalarını almasının ardından ofisteki taşınma sona erdi. Aktarılan bilgiye göre ofisten 7 kamyonet eşya nakliye aracılığına sevk edildi. Aynı binadaki 'Beyaz Baretliler olarak tanınan sivil toplum kuruluşuna ait ofis de tahliye edildi.

ÖLÜ BULUNAN İNGİLİZ ESKİ İSTİHBARAT SUBAYININ EVİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Karaköy'de uzun süredir hayatını sürdürdüğü evinin bulunduğu sokakta 11 Kasım 2019'da cansız bedeni bulunan İngiliz eski istihbarat subayı ve yardım kuruluşu Mayday Rescue'nin kurucu yöneticisi James Gustaf Edward Le Mesurier'in İsveç asıllı eşi Emma Hedvig Christina Winber ile üst katını ofis olarak kullandıkları Mayday Rescue'nin İstanbul'daki genel merkezini ilk kez görüntülendi.

Eşinin ölü bulunmasının ardından hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilen ve Adli Tıp raporunun çıkmasıyla birlikte söz konusu yasanın Emma Hedvig Christina Winber, eşinin cenaze töreninde bulunduktan sonra  İstanbul'a dönmüştü.

EŞYALARINI TOPLAMIŞTI
Winber, ölü bulunan eşi eski İngiliz ajanın vefatından 3 ay sonra yakın zamanda bahsi geçen eve gelerek eşyalarının büyük bölümünü nakliye aracılığıyla aldırdı. Öte yandan şahsi eşyalarını da bizzat taşıdığı bavulu ile götürdü. Çiftin şahsi eşyalarının taşınmasından sonra söz konusu yardım kuruluşu Mayday Rescue'nin eşyaları da bir nakliye şirketi tarafından evden çıkarıldı.

Ofisten çıkarılan 7 kamyonet dolusu eşya kiralık bir depoya kaldırılırken James Gustaf Edward Le Mesurier'in kurucusu olduğu Mayday Rescue'nin faaliyetlerini tamamen durdurduğu öğrenildi.

Karaköy'deki binanın 1'inci katı İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in kurucu yöneticisi olduğu Mayday Rescue'nin Genel merkezi olarak kullanılıyordu.Teras katını ise James Gustaf Edward Le Mesurier ile eşi Emma Hedvig Christina Winber home ofis olarak kullanıma açmıştı.

'BEYAZ BARETLİLER' İLE ORTAK KULLANIM
Binanın giriş kısmı da arama kurtarma derneği 'Beyaz Baretliler' olarak tanınan sivil toplum kuruluşunun depo ve ofisi olarak kullanıma açılmıştı. Ayrıca buradaki eşyalar da tamamen çıkarıldı. Öte yandan, Beyaz Baretliler ve Le Mesurier'in kurucusu olduğu yardım vakfı Mayday Rescue'nin ilk kuruldukları dönemde ortak faaliyet yürüttükleri anlaşıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal