Karadağ’da Düzenlediği Ayinle Ayasofya’nın Camiye Dönüştürülmesini Protesto Eden Papaza Soruşturma

Karadağ’nın başkenti Podgorica’da, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini protesto etmek için ayin yapan Sırp Ortodoks Kilisesi papazına karşı coronavirüsle mücadele önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldığı ifade edildi.

24.07.2020-22:31 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-22:49) Karadağ’da Düzenlediği Ayinle Ayasofya’nın Camiye Dönüştürülmesini Protesto Eden Papaza Soruşturma

Karadağ’da, Ayasofya’da Cuma namazının kılınmasını protesto etmek için kiliselerde ayinler gerçekleştirildi, çanlar çalındı.

Podgorica’daki Mesih’in Diriliş Kilisesi’ndeki ayine Metropolit Amphilochius başkanlık etti. Amphilochius, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini “delilik” olarak isimlendirildi.

Karadağ polisi, kiliseye gelerek ayini videoya kaydetti. Ayin bittikten sonra kilisenin papazı Branko Vujacic’e mahkeme celbini sunarak ona karşı soruşturma başlatıldığını ifade edildi.

Karadağ İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmış olunan açıklamada, “Polis, saat 9.30 (TSİ 10.30) sularında Mesih’in Diriliş Kilisesi’nde, B. V.’nin de katıldığı ayinde yaklaşık 40 kişi tespit etti. Bununla Sağlık Bakanlığı’nın, açık havada aralarında 2 metrelik mesafenin korunması şartıyla en fazla 40 ve kapalı mekanlarda en fazla 20 kişinin bir araya gelmesini öngören toplantı yasağı ihlal edilmiş oldu” ifadesine yer verildi.

Papaza karşı, “Kovid-19 enfeksiyonuna karşı mücadelede sağlık önlemlerini uygulamama” maddesinden soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal