Karacak'ta PKK'ya Ağır Darbe, 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Pençe harekatıyla Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarını kullanılamaz hale getiren TSK dün tam 180 km derinlikteki Karacak’a operasyon gerçekleştirdi. 20 jet, SİHA’lar ve tanker uçağın yer aldığı dev operasyon Türk diplomatı şehit eden PKK’lı terörist Mazlum Dağ’ın geldiği Mahmur’u da kapsıyor

20.07.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-10:23) Karacak'ta PKK'ya Ağır Darbe, 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

ÜS BÖLGELERİ HEDEF ALINDI  

Bir taraftan komandolar Pençe Harekatı ile Hakurk'taki terör yuvalarına girmeye devam ederken diğer taraftan da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş uçakları, sınır ötesinde terör örgütü tarafından üs olarak kullanılan bölgeleri vuruyor. Bu doğrultuda Türk jetleri, önceki gece Irak'ın kuzeyinde yer alan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Karacak bölgesine geniş çaplı hava harekatı düzenledi.

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI  

Karacak bölgesinde terör hedefleri büyük hassasiyetle tespit edildi. Hedefler belirlenirken  sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması noktasında büyük hassasiyet gösterildi. Muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'ye yakın uçağın katıldığı harekatta İHA'lar, SİHA'lar, HİK uçağı ile tanker uçaklar görev aldı. Teröristlerin kullandığı silah mevzisi, barınak, sığınak ve mağaralardan meydana gelen çok sayıda hedefin lazer güdümlü mühimmatla kullanılamaz hale getirildiği harekatta yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

Operasyona ilişkin açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı, 'Pençe Harekatı ile komandolar teröristlerin inlerine girmeyi sürdürürken, hava harekatlarıyla da sınır ötesindeki terör hedeflerinin tek tek vurulmaya devam ettiği' ifadelerini kullandı. Açıklamada, "Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla halihazırda devam etmekte olan Pençe Harekatı ile koordineli olarak, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Karacak bölgesine dün gece geniş kapsamlı bir hava harekatı icra edilmiştir" ifadelerini aktardı.

180 KM DERİNE İNİLDİ  

Sınırımızdan yaklaşık 180 kilometre derinde bulunan Mahmur - Karacak bölgesi, daha önce 12 Aralık 2018 tarihinde vurulmuştu. Bölge, YPG/PKK’nın en önemli yuvalanma alanlarından biri olarak biliniyor. Bölgede terör karargahları ile bazı silah ve patlayıcı eğitim alanları yer alıyor. Bölge, en önemli terörist bulma ve eğitme yerlerinden biri olarak stratejik önem taşıyor.

15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ  

Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine hava harekatı gerçekleştirildi.

Harekatlarda bölücü terör örgütü PKK tarafından silah mevzisi, barınak ve sığınak olarak kullanılan noktalar hedef alındı, 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu arada Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde hız kesmeden devam eden Pençe Harekatında terör örgütü PKK'ya ait silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri imha edildi.

Sınır ötesinde teröristlerin sığınaklarını imha eden TSK, Tunceli ve Diyarbakır'da da başarılı operasyonlar yaptı. Tunceli bölgesinde hava destekli operasyonda iki bölücü terör örgütü PKK üyesi etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal