Karabük'te İkinci Dalga Tedirginliği!

Karabük'te aktif vaka sayısı 61'e yükselirken, kentte ikinci dalga tedirginliği yaşanmaya başlandı. Belediye Başkanı Rafet Vergili konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu ve "Bana göre birincisinden daha da vahim sonuçlar ortaya çıkabilir, başlamış durumda." dedi.

17.06.2020-22:53 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-22:55) Karabük'te İkinci Dalga Tedirginliği!

Son haftalarda açıklanan coronavirüs verilerinde ciddi bir artış gözlemlenirken, birçok ilde yaşanan vaka artışları ikinci dalga tedirginliğini de beraberinde getirdi. Artış olan iller arasında Karabük'te yer alırken, yaklaşık 20 günde kentte vaka sayısı 61'e yükseldi. Hastalardan 45'i Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken, 16 hasta ise evlerinde tedavilerine devam ediyor.

BELEDİYE BAŞKANI KURALLARA UYULMADIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİ

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Bu salgının yayılması Karabük'te sonuçları çok kötü olacağını düşündüğümüz için vatandaşları sık sık uyarmaya gayret ediyoruz. Belediye olarak her türlü hijyen çalışmalarını yapmaya gayret ediyoruz. İlla devletin aldığı yasak kararlarının beklenmemesi lazım, evlerde kendilerini izole ederek, çocuklarımızı dışarı bırakmayarak, böyle bir izolasyona devam edip rahat bir Kurban Bayramı geçirmeyi hedeflememiz gerekiyor. Şuanda sosyal mesafe kurallarına, alışveriş merkezlerinde, marketlerinde, devlet dairelerinde hiç kimse uymuyor." dedi.

Kentteki maske kullanım oranının düşük olduğunu vurgulayan Vergili, "Bunların hepsi ileride çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkartabilir. Ana caddelerde, insanların yoğun olduğu yerlerde sigara içilmemeli. Bu hastalığın nasıl bulaştığı kesinlikle belli değil, temas yoluyla, havadan, yerden... Bunlar tam belirlenmiş değil dünyada. Biz bunu çok basite indirgiyoruz. Genelde hastalığın yayılması Karabük dışından gelen vatandaşlarımızdan dolayı oldu. Bu vatandaşlarımız; yaşlılarımızın çocukları, kızları, torunları geldiği zaman hiçbir şey olmayacakmış gibi düşünüyorlar. Bunda bir hastalık olmaya bilir ama yolda virüs bulaşmış olabilir. Büyük ihtimalle şuan ki hastalarımızın çoğu böyle kaptı. Dışarıdan gelenler kendilerini mutlak sür'atle izole etmeli, hastalık yoktur gibi düşünülmemeli. Yaşlılarımızın kesinlikle dışarı çıkmaması gerekir, çocuklarımızın dışarıya bırakmayalım ki, huzurlu mutlu şekilde Kurban Bayramı'na ulaşabilelim." ifadelerini kullandı.

"İLLA BİZE CEZA YAZILSIN DİYE BEKLEMEYELİM"

Kurallara uyulmadığı takdirde vaka sayılarının artacağını belirten Vergili, "Bayramdan sonra hastalıklarımız bayram öncesi bitmişti 10 gün hastalık çıkmamıştı, devletin söylemiş olduğu kurallar uyalım, illa bize ceza yazılsın diye beklemeyelim. Bana göre birincisinden daha da vahim sonuçlar ortaya çıkabilir, başlamış durumda." dedi.

"TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI TEHLİKELİ"

Vergili açıklamalarının devamında, "Şu anda toplu taşıma araçlarının kullanılması son derece tehlikeli. Karabük'ün en uzak mesafesi 45 dakikalık yol, mümkün olduğu kadar yürümeye gayret edin. Emekli kesim marketleri kullanacaksa saat 13.00'a kadar kullansın, hatta dışarı çıkmasınlar bizi arasınlar, marketleri arasınlar, valiliğini vefa grubu var onu arasınlar her türlü desteği veriyoruz. Karabük'te marketlerde saat 15.00'dan sonra anormal bir yoğunluk var." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal