Kar Fırtınası Geliyor!

Hakkari yakınlarında yer yer karla beraber yağmur ve kar, Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde şiddetli sağanak yağış tahmin ediliyor.

22.02.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-13:46) Kar Fırtınası Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Van, Bitlis, Eskişehir, Karabük, Bartın, Kastamonu, Karabük ile Şırnak ve Hakkari yakınlarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak, Hakkari bölgesi ve yakınlarında yer yer karla beraber yağmur ve kar, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak biçiminde olmak üzere Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Havaların mevsim normallerine inmesinden sonra tüm ülkede sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Ülkenin bazı bölgelerinde kar yağışı başlarken Meteoroloji Ege bölgesi için sağanak yağış uyarısı gerçekleştirdi. 25 Şubat pazar günü ülkenin büyük bölümünde kar yağışları bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan raporlara göre, hava sıcaklığı yurt çapında 1 ila 3 derece yükselecek. Rüzgar, çoğunlukla güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 12
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 14

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kayrdırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal