Kapıcı İş Adamını Öldürdü, Site Sakinleri Kusurlu Bulundu

Kadıköy'de bir sitenin görevlisi park yeri sebebi ile tartıştığı iş adamını öldürmüştü. Mahkeme, görevliyi işe alan site sakinlerini de kusurlu buldu.

14.11.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-11:19) Kapıcı İş Adamını Öldürdü, Site Sakinleri Kusurlu Bulundu

Yargıtay, kapıcının vazifeli olduğu sitede araç parkı nedeni ile tartıştığı misafiri bıçaklayarak öldürmesi olayında site sakinlerini de kusurlu gördü. Yüksek mahkemenin emsal niteliğindeki kararıyla; adam çalıştıranın görülecek işe uygun zihni, mesleki bilgi ve yeteneklere sahip bir kişi tercih etmekle yükümlü olacak.

KAPICI VE MİSAFİR TARTIŞMAYA BAŞLADI

İstanbul Kadıköy'de bir sitede cereyan eden olayda, hayırsever iş adamı A.Ç.B., babasının cenazesinden sebeple taziyeye gelen misafirin aracının park etme konusundan sebeple site yetkilisi A.Y. ile tartışmaya başladı.

KAPICI, MİSAFİRİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

Tartışmanın kısa zamanda kavgaya dönmesi ile A.Y., iş adamı A.Ç.B.'yi bıçaklayarak öldürdü. A.Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı ve 18 yıl hapis cezası verildi.

İŞ ADAMININ AİLESİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Olayda yaşamını yitiren iş adamının ailesi, kapıcı A.Y., site idaresi ve kat malikleri için İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı. Davacı aile; A.Ç.B.'nin iş adamı kimliği ile tanınan, herkesçe tanınan, gelir düzeyi yüksek bir insan olduğunu söyledi. A.Ç.B.'nin hayatta olduğu dönemdeki gibi, hem hayat standartlarının tesis edilmesi, hem de bütün masraflarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

Davalılardan A.Y., olayın ağır tahrik altında olduğunu iddia etti. Diğer davalılar site sakinleri ise kapıcı A.Y.'nin gerekli itina gösterilerek lazım olan vasıfları taşıdığının tespiti üzerine işe alındığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Mahkeme site sakinleri bakımından davayı reddetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal