Kapalıçarşı'da Tarihi Kitabeye Zarar Verildi!

Kapalıçarşı'nın Fesciler Kapısı'nın üzerinde olan, 19. yüzyıla ait kitabe matkapla delinerek güvenlik kamerası takıldı. Büyük tepkiler çeken güvenlik kamerası hemen söküldü.

21.10.2019-18:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-17:36)

İstanbul'un fethinden hemen sonra Fatih Sultan Mehmet'in emriyle 1460 yılında yapımına başlanan, dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşılarından biri olma özelliğiyle bu güne kadar gelen Kapalıçarşı, özellikle kültür ve turizm alanında İstanbul'un en önemli simgeleri arasında bulunuyor.

TARİHİ KİTABEYE TARİHİ AYIP

Beyazıt, Mercan ve Nuruosmaniye semtlerinin ortasında yer alan Kapalıçarşı'nın bu semtlerin farklı noktalarına çıkan birçok kapısı bulunuyor. Bu kapılardan biri olan, Beyazıt'taki Fesciler Kapısı'nın üstünde yer alan ve 19. yüzyılda Hattat Sami Efendi tarafından 'Celi Talik', yani normal görüş mesafesinden daha uzaktan da okunabilen kitabe türü olarak yazılan tarihi kitabenin üstüne geçen gün güvenlik kamerası yerleştirildi.

GERİYE KABLOLAR VE DELİKLER KALDI

Tarihi kitabenin tam ortasına matkapla 3 delik açılarak yerleştirilen güvenlik kamerasını gören bazı vatandaşlar, bu duruma sosyal medyadan büyük yankı oluşturdu. Bugün o güvenlik kamerasının yerinde olmadığı izlenirkem, kameranın yoğun tepkilerle birlikte söküldüğü öğrenildi. Tarihi ayıpta geriye kalan kablolar ve delikler oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal