Kanuni Sondaj Gemisi Kırmızı Beyaza Boyandı

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni’nin Akdeniz’e açılması için hazırlıklar sona erdi. Gemi, kırmızı beyaza boyanarak üzerine Türk bayrağı işlendi.

11.09.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-13:43)

Mersin’in Silifke ilçesinde bakıma çekilen Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi 'Kanuni', Akdeniz’e açılmak için geriye gün sayıyor. Bakım, güncelleme ve geliştirme süreci içerisinde sona gelinen Kanuni, kırmızı beyaza boyanarak üzerine de Türk bayrağı çizildi.

DENİZLERE AÇILMASINA RAMAK KALDI

Türkiye’nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için 'Fatih' ve 'Yavuz' gemilerine ek olarak satın almış olduğu 'Kanuni' ismini taşıyan sondaj gemisinin, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı İncekum mevkiindeki NATO Limanında bakım, güncelleme ve geliştirme süreci tamamlanma aşamasına getirilip, denizlere açılmasına az bir zaman kaldı.

3 BİN METREDE SONDAJ AÇABİLİYOR

2012 tarihinde Güney Kore’de Sertao ismi ile üretimi tamamlanan gemi, 2020 yılına kadar Brezilya’da enerji firması olan Petrobras tarafından kullanıldı.

Türkiye’ye getirilen ve ‘Kanuni’ ismi verilen sondaj gemisi, 11 bin 400 metre derinliğe kadar inebilirken, 3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesine de sahip. Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da kabul ediliyor.

KIRMIZI BEYAZA BOYANDI

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt yapmış olduğu açıklamada, 'Bir ay önce İncekum mevkiinde demirleyen Kanuni gemimizin gerekli bakım, güncelleme ve geliştirme çalışmaları yapılıyor. Boya aşamaları bitti. Ay yıldızlı bayrağımız tamamlandı. Teknik çalışmalar devam ediyor. İnşallah Karadeniz’de nasıl gaz rezervi bulduysak umuyorum ki Doğu Akdeniz’de de aradığımızı bulacağız. Fransa ve Yunanistan ne kadar saldırırsa saldırsın. Bu çabaları boşa çıkacaktır. Milli değerlerimizin yanındayız. İnşallah Doğu Akdeniz’de gaz ya da petrol buluruz. Bu çalışmaların Silifke’de yapılması ayrıca bizi mutlu etmektedir' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal