Kanun Teklifi Meclis'e Geldi! KYK Borçları Siliniyor Mu?

KYK'dan geri ödemeli burs alan öğrencilerin burslarının silinmesi için kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklif kabul edilirse öğrencilerin tüm borçları silinecek.

02.05.2018-18:14 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-18:07) Kanun Teklifi Meclis'e Geldi! KYK Borçları Siliniyor Mu?

Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi, TBMM'ye gönderildi.

KANUN TEKLİFİ TBMM'YE SUNULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesiyle alakalı kanun teklifi gönderildi. Milletvekilleri arasında yapılacak olan toplantının neticesinde oylamalar yapılacak ve oylamada alakalı kanun teklifi kabul edilirse tüm öğrencilerin borçları tamamen silinecek.

KYK BORÇLARI TAMAMEN SİLİNECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesiyle alaklaı kanun teklifi gönderdi. Vekiller arasında yapılacak olan toplantların neticesinde oylamalar yapılacak ve oylamada alakalı kanun teklifi kabul edilirse tüm öğrencilerin borçları silinecek.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

Maddi imkanları yetersiz olan öğrencilere karşılıksız ödeme burs imkanı verilirken maddi imkanı normal ya da iyi olan öğrencilere kredi verilmektedir. Kredi alan öğrenciler aldıkları parayı aynı şekilde iki yıl sonra ödemekte ve krediyi aldığı süre boyunca geri ödemek ile sorumludur. Eğer teklif yasalaşırsa geri ödemeli burs alan öğrencilerin borçları tamamen silinmiş olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal