"Kanlarınızı Akıtacağız" Diyen Sedat Peker Beraat Etti

Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi'nin yayınladığı bildiriye "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız" cevabını veren Sedat Peker, yargılandığı davada beraat etti.

13.07.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-12:42) "Kanlarınızı Akıtacağız" Diyen Sedat Peker Beraat Etti

Sedat Peker, şahsına ait internet sitesinde paylaştığı bir yazıda "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" mensuplarını tehdit ettiği sebebiyle 11 seneye dek hapis talebi ile yargılandığı davada beraat etti.

BERAAT ETTİ

Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Peker gelmedi. Duruşmada, bazı müşteki akademisyenler ile taraf avukatları hazır bulundu. Sedat Peker 11 seneye dek hapsinin talep edildiği davadan beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" mensuplarını, kendine ait internet sitesinden "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle tehdit etmiş, bu sözler sebebiye dava açılmıştı.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, 2016 senesi Ocak ayı içinde çok sayıda akademisyenin imzası ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, PKK terör örgütüne karşı devam ettirdiği mücadele çerçevesindeki uygulamalara dönük eleştiriler taşıyan, "Barış için akademisyenler bildirisi" isimli bir bildiri yayımlandığı anlatılmıştı.

Sanık Peker'in de şahsına ait internet sitesinde bu bildiriyi eleştiren bir yazı kaleme aldığı aktarılan iddianamede, bazı kişi ve kuruluşların yazının suç unusuru taşıdığı sebebiyle ihbarda bulunduğu, bazı akademisyenlerin de Peker'den şikayetçi olduğu belirtilmişti.

İddianamede, Peker'in "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 1 sene 4,5 aydan 11 seneye dek hapisle cezalandırılması istenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal