Kandil'deki Hevaller 1 Metreden Görülecek

Türkiye, yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu İMECE ile uzaydaki yerini sağlamlaştırmaya uğraşırken, uyduyla terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirilecek.

04.06.2020-19:13 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-19:17) Kandil'deki Hevaller 1 Metreden Görülecek
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlı adımlarıyla, yurt içinde ve yurt dışında iyice sıkıntıya giren terör örgütlerine operasyon yapılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda askeri alanda son yılların en büyük çıkışını sağlayan Türkiye, bu mücadelede ilk olarak dışa bağımlılıktan kurtuldu.

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen SİHA ve İHA'lar Suriye'de yapılan operasyonlarda zafer alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TSK'nın ihtayaç duyacağı tüm materyalller için seri üretime geçildi.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ UZAY UYDUSU

Türkiye son olarak, ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusunu gelecek yıl uzaya fırlatması öngörülüyor.

Türkiye bu kapsamda, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarının da çok rahat şekilde, kimseye muhtaç olmadan karşılanmasının gururunu ve rahatlığını yaşıyacak.

Ocak 2017 tarihinde başlatılan İMECE Projesi ile, Türkiye’nin askeri ve sivil yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyaçlarını karşılamak üzere metre altı çözünürlüklü İMECE Yer Gözlem Uydusu'nun geliştirilmesi duyuruldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal