Kandil'de İHA Tespit Etti TSK Vurdu

Kandil dağında İHA’nın tespit ettiği saldırı hazırlığındaki PKK’lı teröristler etkisiz hale getirildi.

07.06.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-11:16)

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’nın ana merkezi olan Kandil’e karşı başlattığı operasyonda çember yavaş yavaş daralırken, İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) tespit ettiği saldırı hazırlığındaki 2 PKK’lı terörist ise etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda destan yazan TSK, Kandil’e karşı gerçekleştirdiği operasyonu adım adım sürdürüyor. PKK’lıların ana merkezi olan Kandil’e doğru ilerleyen askerin en büyük yardımcısı ise milli insansız hava araçları (İHA) oluyor. Irak’ın kuzeyindeki Dalya bölgesinde 2 PKK’lı terörist, füze sisteminin kurulduğu hakim tepede saldırı hazırlığındayken insansız hava aracıyla görüntülendi. Koordinatların Türk jetlerine iletilmesi ardından harekete geçen pilotlar, hedefi yok etti.

BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

PKK terör örgütünün en önemli merkezi olan Kandil'e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyon sinyali vermişti. İçişleri Bakanı Soylu getçiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi" diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının devamında, "Milletimiz 'Kandil ne olacak' diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli'' ifadelerini kullanmıştı.

KANDİL'E YÖNELİK OPERASYON

Süleyman Soylu, ''Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın." ifadelerine yer vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal