'Kanal İstanbul' Tartışması ABD Basınına Yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesi ABD medyasında da gündem oldu.

11.12.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-16:29) 'Kanal İstanbul' Tartışması ABD Basınına Yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul hususunda, son günlerde büyük çekişmeler meydana geliyor. 

ABD medyasında da gündem olan Kanal İstanbul projesine yönelik İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imzalanan tüm mutabakatlara rağmen projenin önlenmesi için elinden geleni yapacağını belirtti. Ulaştırma Bakanı Cahit Turan ise; aynı konuya ilişkin 2023 yılına kadar projenin yüzde 60 oranında tamamlanacağını aktardı. Bununla birlikte CHP, HDP ve Saadet Partisi cephesi projenin yapılmasının büyük bir hata olacağını düşünüyor.

ABD MEDYASINDA 'KANAL İSTANBUL'

ABD medyası olan Bloomberg, Kanal İstanbul meselesine yönelik ilgili yeni bir haberi yabancı kamuoyuna aktardı. Söz konusu haberde, Kanal İstanbul projesinin doğa için büyük riskler taşıdığı ifade edildi. Haberin detaylarında ise projenin durdurulmasının Türkiye için daha iyi olacağına yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için  kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal