Kanal İstanbul Projesi Kapsamında 10 Tane Yeni Köprü Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, katıldığı bir programda gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

15.11.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-12:29)

İstanbul Havalimanı açılmadan önce bazı ülkelere uçuş izni verilemediğini ifade eden Cahit Turhan, 'Afrika-Asya ülkeleri, slot istiyorlardı, uçuş izni veremiyorduk. Şimdi yeni açılım sağladığımız ülkeler var.' şeklinde konuştu.

31 ARALIK'TA YENİ HAVALİMANINA TAŞINACAK

İstanbul Havalimanı'nın büyük bir proje olduğunu ifade eden Turhan, bu havalimanının birinci fazının A kısmını hayata geçirdiklerini, B kısmını da önümüzdeki sene hizmete alacaklarını belirtti.

Turhan, 29 Ekim tarihinde 90 milyon yolcu kapasiteli kısmın hizmete açıldığını belirterek, ilk etapta havalimanında 5 iniş, 5 kalkış seferlerinden insanların faydalandığını, bunlardan 3'ünün yurt içi, 2'sinin de yurt dışı uçuşlar olduğunu ifade etti.

Böylesine büyük bir tesisin açılmadan önce kobay yolcularla iniş kalkış testlerinin gerçekleştiğini açıklayan Turhan, bu tür büyük havalimanlarında birden bire tüm sistemin yüklenmesinin doğru olmadığını, bu nedenle gerçek yolcularla şimdilik bu havalimanında 10 sefer düzenlendiğini söyledi. Turhan, '31 Aralık itibarıyla Atatürk Havalimanı'ndaki bütün iniş kalkışları yeni havalimanına taşımayı planlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'2020'YE KALMAMASI LAZIM'

Kanal İstanbul Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, 'İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik. Kanal İstanbul Projesi'nde 10 köprü yapılması düşünülüyor. Projenin 2020'ye kalmaması gerekiyor' şeklide konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal