Kanal İstanbul Projesi İçin Düğmeye Basıldı

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul projesi için düğmeye basıldı. AK Parti tarafından verilen kanun teklifi önerisi ilgili komisyonda görüşülecek.

23.07.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-13:11) Kanal İstanbul Projesi İçin Düğmeye Basıldı

Ocak 2018 tarihinde, Küçükçekmece gölünden başlayıp, Karadeniz'de Sazlıdere barajına dek uzanan yaklaşık 45 kilometrelik güzergahta inşa edileceği duyurulan Kanal İstanbul Projesi için düğmeyi basıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan tarafından verilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifinde yer alan düzenleme bugün Plan Bütçe Komisyonu'nda konuşulacak bedelli askerlikle alakalı kanun teklifiyle birleştirilerek ele alınacak.

KANUN TEKLİFİNE BAKIM VE KONAKLAMA İBARESİ DE EKLENDİ

Verilen kanun teklifi ile 3996 Sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanunun kapsam maddesine 'denizleri gölleri, nehirleri, birbirine bağlayarak gemilerin seyrüseferine olanak veren su yolu görevi görecek kanal yada benzeri altyapı tesisleri, lojistik faaliyet yerleri, raylı ulaşım sistemleri ile bunların bakım, onarım, işletme, manevra, geceleme gibi gereksinimlerin karşılanacağı alan ve tesisleri' ibaresi dahil edildi.

MALİYETİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ

Kanun teklifinin gerekçesinde Kanal İstanbul gibi su yolu projeleri olmak üzere büyük finansman ve ileri teknolojiye ihtiyaç sunulan projelerde özel sektörün deneyiminden ve sermayesinden faydalanılması, bu kapsamda rekabet gücünün yüskletilerek maliyetlerin azaltılmasına dönük olarak bu projelerin, yap-işlet-devret modeli ile faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜNDEN BAŞLAYIP KARADENİZ GÖLÜNE ULAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası döneminde yeni dönemde ilk işlerinin Kanal İstanbul projesini başlatmak olduğunu ilan etmişti.

Kanal İstanbul Projesi ile alakalı olarak gerçekleştirilen çalışmalara göre, Kanal İstanbul güzergahı Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp, Şahintepe mahallesinden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca ilerleyecek. Terkos ve Durusu mahallelerinin yakınlarında Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e varacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal