Kanal İstanbul Kapsamında Yeni Yerleşim Yerleri Kurulacak!

Kanal İstanbul projesi kapsamında kurulacak yeni yerleşim yerleri hususunda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde anlaşma sağlandı. Buna göre İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanacak.

13.10.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-16:40) Kanal İstanbul Kapsamında Yeni Yerleşim Yerleri Kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Kanal İstanbul'un etrafında kurulacak yeni yerleşim alanının planlaması ile alakalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanması teklifi oy çokluğuyla onaylandı.

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının beşinci toplantısı, İBB'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı. Mecliste, Kanal İstanbul'un etrafında kurulacak yeni şehir alanını planlamak için imzalanacak işbirliği protokolü ile alakalı komisyon raporu konuşuldu.

Meclis'e verilen raporu eleştiren CHP Meclisi üyeleri, Kanal İstanbul Projesi'nin şehre uygun olmadığını iddia ederek, ret oyu vereceklerini söyledi. CHP'liler, Kanal İstanbul ile alakalı protokolün kanaldan çok inşaat protokolü olduğunu öne sürerek, bölgenin imarının olmadığını iddia etti.

PROTOKOL İMZALANACAK

CHP'li bir meclis üyesinin sözleri ise tartışmaya neden oldu. Rapor, toplantıların sonrasında oy çokluğuyla onaylandı. Buna göre, Kanal İstanbul'un etrafında kurulacak yeni yerleşim alanının planlaması ile alakalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında anlaşma imzalanacak.

Kanal İstanbul'un etrafında kurulacak yeni yerleşim alanını içine alan protokol çerçevesinde, İBB ve İSKİ'ye ait taşınmazlar Kanal İstanbul projesi için verilecek. Sazlıdere Barajı içme suyu rezervinden çıkartılacak. İBB, proje bölgesinde kanalı kesen altyapı ve ulaşım sistemlerini yenileyecek veya taşıyacak, proje alanının altyapı ve ulaşım sistemlerini üstlenecek. Protokol çerçevesinden Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı'nı kapsayan proje alanı muhtemel afet riskini gidermek için ruhsatsız, iskansız ve afet riski altındaki yapılar tasfiye edilerek yeni yerleşim alanı olarak tercih edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal