Kanal Edirne Projesi Bitiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne projesinde sonuna yaklaşıldığı müjdesini verdi

29.04.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-15:33) Kanal Edirne Projesi Bitiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış ve temel atma törenleri için geldiği Tekirdağ'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de olan su baskınlarının ve dere taşkınlarının Kanal Edirne ile biteceğini belirtti.

Dere düzeltme çalışmalarına Edirne'nin yanı sıra Tekirdağ ve Kırklareli'de de sürdürdüklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "Kanal Edirne'nin bugün itibariyle yüzde 95'i bitti. Bir köprü ve 100 metrelik alan kaldı. Onu da bu yıl bitiriyoruz. Temmuz ayında hepsi bitmiş olacak. Eylül, ekim ayındaki taşkınlara hazır duruma getirilecek. Biz sadece Kanal Edirne değil pek çok dereyi ıslah ediyoruz. Tekirdağ'da 57 derenin ıslahını yaptık. Hala inşaat devam ediyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 250 civarında derenin ıslahını yapmış bulunuyoruz. Ergene'deki ıslahların da yüzde 96'sını bitirdik. Sonuna az kaldı." İfadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Meriç ve Tunca nehirlerinde yapılan düzetlne çalışmalarıyla taşkın sularının Edirne'nin alt kısımlarına verileceğini ifade ederken, özellikle Edirne'de çok büyük su taşkınları yaşandığını hatırlattı.

Hem Meriç Nehri'nde hem de Tunca Nehri'nde büyük ıslah çalışmaları yaptıklarını öne çıkaran Bakan Eroğlu, "Meriç ve Tunca nehir yatakları taşkın olduğunda suyu taşıyamıyordu. Garaj civarından yeni bir kanal açarak 7 bin 800 metre uzunluğunda kanalla fazla suları buradan Edirne'nin alt kısmına vereceğiz ve bu da taşkınların azalmasını sağlayacak’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal