Kamudaki Engellilere Yönelik Emeklilik Stratejisi!

Engelsiz Sağlık-Sen Genel Başkanı Önalan, 9 ay önce bir ilki gerçekleştirerek engellilerin problemleriyle ilgilenen bir sendika kurduklarını, sahada engellilerin sıkıntılarını daha yakından anladıklarını açıkladı.

16.10.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-11:47)

Engelsiz Sağlık Çalışanları Sendikası (Engelsiz Sağlık-Sen) Genel Başkanı Kenan Önalan,  yaptığı açıklamada, 9 ay önce bir ilki gerçekleştirerek engellilerin problemleriyle ilgilenen bir sendika kurduklarını, sahada engellilerin sıkıntılarını daha yakından anladıklarını bildirdi.

Kemal Önalan, Türkiye'de engellilere yönelik mevzuatın ileri seviyede olduğunu ancak uygulamada çok gerilerde kalındığını belirtti.

Türkiye'de 2011'den 2019'a kadar 50 bini aşkın engelliye kamuda istihdam sağlandığını fakat istihdam sonrasında çalışma hayatında bazı olumsuzlukların meydana geldiğini vurgulayan Önalan, bahsi geçen meseleye uygun olmayan işlerde çalıştırılan engellilerin mutsuz olduğunu, toplumun "engelliler iş yapamaz" algısının da bu sorunları doğurduğunu söyledi.

Engelliler için bina, hastane, okul gibi alanların fiziki şartlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Önalan, sendika olarak bu konuda danışmanlık hizmeti verdiklerini, ilgili mevzuatın uygulanması için gereken çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Devlette yüzde 3 engelli çalıştırma kotası bulunduğuna ve bu kotanın dolmak üzere olduğuna dikkati çeken Önalan, engellilerin sıkıntılarına çözüm üretildikten sonra kotanın arttırılabileceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal