Kamuda Yeni Çalışma Sistemi: Başarılı Memur Ödüllendirilecek

Yeni Ekonomi Programı kapsamında kamu kurumlarında kadro ve pozisyonlar yeniden tanımlanacak. Yeni sistemde başarılı memurlar ödüllendirilecek.

01.10.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-10:57) Kamuda Yeni Çalışma Sistemi: Başarılı Memur Ödüllendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı kapsamında kamu kurumlarının kadro ve pozisyonları yeniden tanımlanacak. Bakanlık, 2023 yılına kadar Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi'ni kuracak. 

Personelin nitelik, sayı, unvan, derece olarak belirlenerek standart getirilmesi şeklinde olan Norm kadro çalışmasıyla birlikte derece- kademeye göre ücret sistemindeki tüm sorunlar çözülecek. 

Kamu kurumlarındaki kadrolar ve pozisyonlar yeniden tanımlanacak. Vatandaşların memniyeti de göz önünde bulundurularak başarılı memurlar ödüllendirilecek. Norm fazlası personellerin yerleştirilmesi yeniden yapılacak. Kadro ve pozisyonların görev tanımları belirlenirken, personel birimleri buna yönelik iş planı hazırlayacak. Kişisel gelişimle ilgili eğitim programlarına ağırlık verilecek.

KAPSAMLI STAJ PORTALI KURULACAK

Program kapsamında atılacak adımlarla iş gücü piyasası canlanacak. Gençlerin kariyer planlamalarına destek verilerek eğitimleri sonrasına iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak bir staj portalı kurulacak. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olan ve nitelikli işgücü sayısı artırılacak. Türkiye İş Kurumu'nun sunacağı eğitime dijital bir kütüphane oluşturulacak erişim sağlanacak. İşsizlerin istihdam edilebilmelerine engel olan unsurların belirlenmesi için İşsiz Profil Envanteri Araştırması yapılacak.

ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM 

Özel politika gerektiren gruplar için aktif işgücü programları düzenlenecek ve özel sektörde istihdam edilmelerine aracılık edilecek. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden canlandırılması ve istihdam olanaklarının artırılması için yapılacak çalışmalar teşvik edilecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANSAL İSTİKRAR MODELİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Yeni Ekonomi Programı doğrultusunda aldıkları tedbirlerle sürdürülebilir finansal istikrar modelini kısa süre içinde hayata geçireceklerini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal