Kamu ve Mahalli İdarelerde 'Çakar Lamba' Kullanımına Yasak

İstanbul Valiliği açıklamasına göre, kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanması 1 Kasım'dan itibaren yasaklandı.

23.09.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-11:46)

İstanbul Valiliği tarafından gündeme getirilen açıklamaya göre, kamu ve mahalli idarelerde üst düzey yönetici, genel müdür ve daire başkanlarının araçlarında "çakar lamba" kullanması 1 Kasım'dan itibaren yasaklandı.

Usulsüz Çakar Kullanılmaması Konusunda Kurum Ve Kuruluşlara Uyarı Yapıldı

İstanbul Valiliği, usulsüz çakar kullanılmaması konusunda kent genelinde kurum ve kuruluşların ikaz edildiğini kaydetti. Valilikten tarafından gündeme aktarılan duyuruya göre, son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetler, yapılan denetimler ve basın yayın organlarında çıkan haberlerden ışıklı ve sesli uyarı sistemlerinin usulsüz olarak kullanıldığının tespit edildiği söylendi.

Yasağa Uymayan Tüm Görevliler Hakkında Ayrıca Adli Ve İdari İşlem Yapılması Talimatı Verildi

Söz konusu sistemlerin usulsüz kullanımının, geçiş üstünlüğüne sahip araçlara vatandaşların yeterince önem vermemesine yol açtığı ve bu araçların gidecekleri yere zamanında ulaşmalarına engel olunduğu vurgulandı. 

İlgili kurum ve kuruluşları resmi yazı ile uyaran Vali Şahin, geçiş üstünlüğüne haiz olmayan araçlardan ışıklı ve sesli uyarı sistemlerinin söktürülmesini, konu ile ilgili gereken özen ve hassasiyetin gösterilmesini, bu tür cihazları kullanan ve kullandıran tüm görevliler hakkında ayrıca adli ve idari işlem yapılması talimatını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal