Kamu Personeli Uzaktan Ya da Dönüşümlü Çalışabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ile kuruluşlarında personellere uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma benzeri esnek çalışma yolları uygulanabilecek.

23.03.2020-08:36 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-08:36) Kamu Personeli Uzaktan Ya da Dönüşümlü Çalışabilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ile kuruluşlarında personellere uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma benzeri esnek çalışma yolları uygulanabilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "Coronavirüsle Mücadele Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler" konulu genelge Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımının en aza indirilmesi için salgınla mücadeleyi, etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmaları zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak biçimde, gereksinimi giderecek kadar asgari sayıda personelin bulundurulması koşuluyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında personellere uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yolları uygulanabilecek.

Buna dair usul ve esaslar, Cumhurbaşkanlığı bağlı, alakalı ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ile kuruluşları için bakan, taşra teşkilatları ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ve mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı, diğer kamu kurum ile kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenecek. Bu belirleme yetkisi devredilebilecek.

Dönüşümlü bişr şekilde çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacak.

Genelge kapsamında esnek çalışma yollarından yararlanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş olacak.

Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşit olacak. Uzaktan ya da dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ve öteki özlük hakları saklı tutulacak.

İdari izinliler, uzaktan ya da dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev yerlerinden ayrılamayacak, hizmeti gerek görülenler çağrıldıklarında vazifesine dönmek zorunda olacak.

Daha öncesinde, coronavirüs kapsamında idari izinli olanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecekler. Senelik ya da mazeret izni alabilecekleri belirtilen çalışanlar da genelge kapsamında belirlenecek usul ve esaslar dahilinde idari izinli olabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal