Kamu Hastaneleri Birliği

Şu an ülkemizde uygulaması planlanan bir konu olan Kamu Hastaneleri Birliği, Devlet Hastanelerini ortadan kaldıracak birçok değişikliği içinde barındırıyor.

24.03.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:55) Kamu Hastaneleri Birliği

Bu tasarı ile Devlet Hastanelerinde gelişigüzel kullanılan ve israf edilen alet ve edevatın önüne geçilmesi, hastanelerin kendilerine göre gelir planlaması yapması ve personel temininin tek bir çatı altında toplanması planlanırken, Devlet Hastanelerinin yönetiminden idaresine kadar da bir dizi değişiklik olacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun çalışmalarında Türkiye'de bulunan 800 devlet hastanesinin kamu birliğine devredilmesi planlanıyor. Planlama yasalaşırsa, tüm illerde birlik dışında hastane bırakılmaması kesinleşecek.

Avantajlı Mı? Dezavantajlı Mı?

Planlanan uygulamada illerde bulunan Devlet Hastaneleri artık Devletten destek almayacak. Devlet hastanelere, ilaç, tedavi ve herhangi bir nakdi yardım sağlamayacak. Aksine hastaneler hastalardan aldıkları ücretin yüzde 5'ini devlet tarafından açılmış olan fona devredecek. Komisyonun belirlediği kurallara göre, fona aktarılan bu paralar maddi durumu kötü olan hastaların tedavileri için kullanılacak.

Kamu Hastaneleri Birliğini Kim Yönetecek?

Kamu hastaneleri birliğini, yönetim kurulu, sekreter, hukuk müşaviri ve muhasebeci yönetecek. Yönetim kurulunu kontrol etmek için ticaret ve sanayi odalarından bir yetkili bulunacakken, hukuk müşaviri olacak kişi ise İl Genel Meclisince tespit edilecek. Hastanelerde hali hazırda Başhekimlik görevini yürütmekte olan tabipler 3 ay içinde görevini bırakarak, Bakanlığın belirlediği farklı bir pozisyonda görev almaya başlayacaklar.

Hastane Çalışanları Ve Hastaların Durumu?

Kamu Hastaneleri Birliği oluşturulduğunda Hastane çalışanlarının maaş, çalışma şekli gibi konular birlik tarafından belirlenecek. Hastaneler başarı ve beğenilme durumlarına göre A, B, C, D ve E olarak sınıflandırılacak ve her sınıfın bir ücreti olacak. Bu sınıflandırmaya göre hastaneye tedavi için giden hastalar, o sınıfın ücretini hastaneye ödeyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal