Kamu Başdenetçisi Malkoç:'Vatandaşla Devlet Arasındaki Sıkıntıyı Çözmeye Çalışıyoruz'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ''Kamu Denetçiliği Kurumu olarak vatandaşla devlet arasında sıkıntı, sorun olduğunda yargıya intikal etmeden bunları çözmeye çalışıyoruz.'' diye konuştu.

03.12.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-11:12)

Bilecik'te Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra basın üyelerine önemli bir konuşma yaptı.

Malkoç, Bilecik'in Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de son yıllarda fevkalade güzel gelişmeler oldu, her alanda gelişmeler oldu. Örneğin, sabah hızlı tren ile çok kısa sürede buraya gelmiş olmamız, bunun en güzel emaresi. Bu hizmetlerden Bilecik de fevkalade nasibini alıyor." dedi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun önemini işaret eden Şeref Malkoç, uzlaşma ve ara buluculuğun, insanlığın huzuru ve mutluluğuna ilerletme amacı taşıdığını ifade etti. Bu kurumların, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden itibaren var olduğunu aktaran Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu olarak vatandaşla devlet arasında sıkıntı, sorun olduğunda yargıya intikal etmeden bunları çözemeye çalışıyoruz. Bu anlamda halkın avukatıyız, aynı zamanda da idareye, idarecilere danışmanlık yapan, yol gösteren, tavsiye kararı veren bir kurumuz." cümlelerine yer verdi.

Malkoç, daha sonra Vali Bilal Şentürk ile makamında bir toplantı gerçekleştirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal