Kamu Araçları Siren Çalarak Maske ve Sosyal Mesafe Uyarısı Yaptı

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde Türkiye’de ilk defa olan uygulama ile 112, polis, jandarma, zabıta ile yunus görevlileri siren çalıp anonsla seslenerek maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı. İlçe protokolü de sokak sokak dolaşarak vatandaşlardan önlemlere uymasını istedi.

24.09.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-11:16)

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’nün talimatı doğrultusunda koronavirüs önlemleri çerçevesinde görevli olan bütün kurumların görevlileri kentin merkezinde toplandı. Önlemler çerçevesinde İnegöl’ün en hareketli caddesinde Emniyet, Jandarma, 112 ile Zabıta görevlileri araçlarıyla sokak sokak dolaşarak insanları maske, sosyal mesafe ve hijyen meselesinde uyararak anons yaptılar.

Bütün görevlileri toplu halde gören İnegöllüler meraklı gözlerle olanları seyretti. Görevliler ilçenin ana cadde ile sokaklarında uyarılar yaparken, Kaymakam Görücü, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, Hastane Başhekimi Hayrettin Göçmen, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile beraber sokaklarda kontrol yaptılar. Yapılan kontrollerde işyerleri teker teker kontrol edildi.

Kontroller esnasında tütün mamulleri satan bir işletmenin ruhsatının yenilenmediğini gören Kaymakam Şükrü Görücü görevliler emir vererek gerekenin yapılmasını talep etti.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan İnegöl Kaymakam Görücü, 'Bugün ayrıca ilçemizde bir farkındalık ortaya koymak istedik. Emniyet, Jandarma, 112 ve Zabıta ekiplerimiz, araçlarıyla mahallelerde dolaşarak maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunuyor. Maske kullanımı konusunda ilçemizde büyük mesafeler alındı. Ama bu vakaların bitmesi için daha sıkı tedbirler almak zorundayız. Burada vatandaşlarımızda bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Sürekli her şeyi tekrar etmenin bir manası yok. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha önlemli. Vakalarımızda az da olsa düşüşler var. Bu da tedbirlerle oluyor. Umarım önümüzdeki dönemlerde vakaları daha da aşağı çekip hatta sıfıra indiririz. Biliyorsunuz Valiliğimizin aldığı karar gereği artık kamu kurumlarına, bankalara, AVM’lere girişlerde HES kodu istenecek. HES kodu olmayanların işlemleri yapılmayacak. İhlallere uymayanlara gerekli yaptırımları yapılacaktır' diye konuştu.

Hastane Başhekimi Hayrettin Göçmen, şu ifadeleri kullandı:

'Alınan tedbirler neticesinde ilçedeki vakalarda kabul edilecek derece düşüşler oldu. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Bizlerde hastane olarak tüm önlemlerimizi almış durumdayız. İnşallah bu pandemi sürecini en az kayıp ve hasarla atlatırız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal