Kalın: Teröriste General Demek Terörizme Destek Vermektir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

31.10.2019-23:58 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-23:53)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Bir teröriste general demek terörizme destek vermek demektir. Mazlum Kobani ismi daha sonra verilmiş bir isimdir. Bu kişi elinde birçok Kürt kadın olan bir teröristtir. ABD terör örgütü dediği PKK mensubu olan bir kişiye general diye bir isimleme yapılması doğrudan ve ya dolayla destek vermektir” ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekâtını Kürtleri katliam gibi göstermelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şöyle konuştu:

“Barış Pınarı Harekâtı Suriye Kürtlerine dönük katliam gibi gösteriyorlar. Bunu başlamadan da harekete esnasında da yaptılar. Bizde somut olarak sorduk, kaç Kürt öldü, hangi PKK grup dışında bundan zarar gördü. Hangi kitleler on binler evlerinden mahrum oldular. Bunları gösterin dediklerinde bize bir şey göstermediler. Orada PKK büyük darbe yedi. Suriye Kürtlerinin tamamı PKK destekliyor gibi bölge Kürtleri gibi bir atmosfer yaratıp bunun üzerinden Kürt kardeşlerimize haksızlık yapıyorlar. Terörizmi kesin bir şekilde reddeden binlerce Kürt var. Sanki PKK’lı olmayan Kürt, Kürt değildir... Örgütün yaptığı propagandayı bir cümle haline getirip bir siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bizim bu orta ve uzun vadede dikkat etmemiz gereken bir mesele. Bu başka bir oyun üzerinden Kürtleri piyon olarak kullanmak istiyorlar ben Kürt kardeşlerimin buna alet olmayacaklarından şüphem yok. Ermeni soykırımıyla Kürtlere yapılanları mukayese ederek başka bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim çok dikkatli olmamız gerekiyor. Kürtler, Türkler Araplar bu coğrafyada yüzyıllardır birlikte yaşıyorlar. Tatlı günleri birlikte yaşadık, acı günlerin yasını birlikte tutarız. Dışarıdan birisinin gelip acıları yarıştırmasına ihtiyacımız yok bizim. Bu mantıkla bakınca gelin Amerika ve Avrupa tarihini masaya yatıralım.

İADE İÇİN TALEBİMİZİ İLETTİK

“Bir teröriste general demek terörizme destek vermek demektir. Mazlum Kobani ismi daha sonra verilmiş bir isimdir” diyen Kalın, “Bu kişi elinde birçok Kürt kadın olan bir teröristtir. PKK üst düzey yöneticilerinden bir tanesidir. Bununla ilgili yargılamalar yapılmış ve kırmızı bültenle aranmaktadır. Bununla ilgili çok bilgi ve belge vardı. PKK örgüt toplantılarında Amerika’nın terörist dediği toplantıların bütün görüntüleri var. ABD terör örgütü dediği PKK mensubu olan bir kişiye general diye bir isimleme yapılması doğrudan ve ya dolayla destek vermektir. Cumhurbaşkanımızın kesin kararıyla, ABD bu kişinin oraya adım atması halinde iadesi için talebimizi ilettik. Tabi eğer bu kişi Amerika’ya davet edilir ve giderse bu ilişkilere çok ciddi zarar verir. Bundan sonra bunun takipçisi olacağız. Terörle mücadele ancak tutarlı bir şekilde yapılırsa netice verir. Terörist gruplar arasında seçim yaparak, terörle mücadele edemeyiz. Hepimiz güvende olmadan hiçbirimiz güvende değiliz. DEAŞ küresel bir terör örgütü olarak tanımlandı batılı hedefleri vurduğu için.

TERÖRLE MÜCADELEDE KAZANIM

Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin konuşan Kalın, “Bu terör örgütünün başının etkisiz hale getirilmesi terörle mücadele açısından kazanımdır. Keşke daha önce yapılsaydı, DEAŞ’la mücadele gösterdiğimiz kararlılığı daha önce gösterselerdi, daha önce bertaraf edilseydi. Fakat hemen ardından YPG kredi çıkarılması kabul edilemez. YPG istihbarî bilgileri olduğu gibi kelimeler kabul edilemez. Bu adam öldürüldüğü yere nasıl geldi? İdlib bölgesine nasıl geldi? YPG kontrolü altında olan yerlerden geldi. O zaman neden müdahale etmediler? Buradan YPG paye verilmesi kabul edilemez” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal