Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi 16 Temmuz'da Açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak için yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak

15.07.2019-10:09 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-10:03) Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi 16 Temmuz'da Açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da açılacak.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'nın gözde kültür merkezlerinden biri olması hedeflenen Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesinin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılacak.

Müzeyle 15 Temmuz gecesi meydana gelen olayların, halkın darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı tepkinin ve ardından yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Müzenin zemin katında çok amaçlı kullanıma uygun 340 kişilik konferans salonu ile süreli ve süresiz sergi salonları, çocuk atölyesi, idari ofisler ve kafeterya bölümleri bulunacak.

Müze sergi salonunun girişinde yer alan ve o gece yaşanan olayların etkisinin bir enstalasyonla yansıtıldığı camlı bölümün üzerinden sergileme bölümüne gidilecek.

Salonun bir duvarında 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, Türkiye'de meydana gelen olaylar, başlangıç saati itibarıyla dakika dakika bir zaman çizelgesinde aktarılacak.

Diğer duvarda ise Türkiye ve Kahramankazan'da 15 Temmuz günü ve sonrası yaşananların bulunduğu fotoğraflar sergilenecek. 

 

ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFLARI VE ÖZEL EŞYALARI SERGİLENECEK  

Kahramankazan'ın 9 şehidinin anıldığı sergileme bölümlerinde ise şehitlerin fotoğrafı ve kendilerine ait özel eşyaları yer alacak. Ekranlarda bu 9 şehidin her biri için hazırlanan üç dakikalık filmler izletilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal