Kahramandan Acı Haber Geldi

İki gün önce Fatih'te bir otelin saunasında çıkan yangına müdahale sırasında ağır yaralanan Fatih itfaiye grubunda görevli 42 yaşındaki Taner Çebi, yaşam mücadelesini kaybetti.

30.04.2018-09:35 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-13:24)

İstanbul Fatih'te 27 Nisan Cuma günü bir otelin sauna kısmında çıkan yangını müdahaleye giden Fatih itfaiye grubunda görevli Taner Çebi, yaralıları tahliye etmek amacıyla canını ortaya koydu.

Yangında yaralanan Taner Çebi, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Taner Çebi için bugün İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tören yapılacak. Çebi'nin cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının hemen akabinde Edirnekapı İtfaiye Şehitliği'ne defnedilecek.

Şehit itfaiye eri Çebi, evli ve biri 5, diğeri 1,5 yaşında 2 çocuk babasıydı.

ANADOLU AJANSI'NA BU RÖPORTAJI VERMİŞ

Anadolu Ajansı ekibi, ilerleyen günlerde yayımlamayı planladığı "Zorlu Meslekler" başlıklı haber paketinde, 15 yıldır itfaiyecilik görevini sürdüren Taner Çebi ile de görüştüğü ortaya çıktı

Verdiği röportajda, itfaiyecilik mesleğinin zorluklarına değinen Çebi, mesleğe nasıl başladığını şu sözlerle anlatmıştı:

"İtfaiye ekiplerinin yangınlara nasıl müdahale ettiğine birkaç kez şahit oldum. O anda merak saldım ve itfaiyeci olmak için hemen başvuru yaptım. Başvurum kabul edildi. 15 yıldan bu yana bu mesleği yapıyorum. İtfaiyecilik kutsal bir meslek. İnsanların en zor anlarında onların yanındasınız. İnsanlar olay sırasında kaçarken, siz tam tersine olayın içine giriyorsunuz. Heyecanlı bir meslek." demişti

İLK ZAMANLAR AİLESİNE SÖYLEMEMİŞ

Tener Çebi, itfaiyecilik mesleğine spor eğitmeni olarak başladığını daha sonra her olayda görev aldığını ifade ederek, kendisinin hayatından endişe ettikleri için ailesinden bu durumu sakladığını şu sözlerle dile getirmişti:

"Ailem, burada ilk etapta sadece eğitmen olduğumu ve olaylara gidip müdahale etmediğimi sanıyordu. Çünkü işimin zor ve en önemlisi tehlikeli olduğunu biliyorlardı. Bu sebeple, göreve başladığım ilk zamanlar olaylara gidip müdahalede bulunduğumu aileme söylememiştim. Çocuklarımı öpüp, onlara sarılmadan evden çıkmadım. Göreve her zaman eşimle vedalaşıp öyle çıkıyorum." ifadelerini kullanmış.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal