Kafe ve Restoranlarda Yeni Dönem: Kısıtlamalar Kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından denetimli sosyal hayat uygulaması kapsamında restoran, kafe, bar gibi işletmelere düzenleme getirildi. Bakanlık talimatına göre, bu işletmeler genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında hizmet verecek.

21.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-13:07) Kafe ve Restoranlarda Yeni Dönem: Kısıtlamalar Kaldırıldı

Covid-19 nedeniyle restoran, kafe gibi işletmelerin saatlerine getirilen kısıtlamalar kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun koordinesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları yönünde uygulamaya geçirilen tedbirlerin anımsatıldığı genelgede, denetimli normalleşme sürecinde, her bir faaliyet alanı veya iş kolunun belirlenen kural ve önlemler kapsamında çalışmalarını devam ettirdiği vurgulandı.

Market ve kuaför gibi iş kollarında mesai saatlerine getirilen değişikliğin ardından restoran ve kafe gibi işletmelerin saatlerine de yenilik getirildi.

Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, bugünden itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı ifade edildi.

Bu genelgeye göre, bahsi geçen işletmeler, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında hizmet verecek.

Valilikler ve kaymakamlıklardaki il ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları, konuyla ilgili gerekli kararları alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal