Kadir Şeker'in Tutukluluğuna Devam Kararı

Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi (35) döven Özgür Duran'ı (32) engellemeye çalışırken kalbinden bıçaklayarak hayatını kaybetmesine sebep olması gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker'in (20) dosya üstünden yapılan çalışmada tutukluluğunun devamına karar alındı.

27.05.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-12:08) Kadir Şeker'in Tutukluluğuna Devam Kararı

Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi (35) döven Özgür Duran'ı (32) engellemeye çalışırken kalbinden bıçaklayarak hayatını kaybetmesine sebep olması gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker'in (20) dosya üstünden yapılan çalışmada tutukluluğunun devamına karar alındı. Kadir Şeker'in 24 Haziran'da mahkeme huzuruna çıkarak ayrıntılı savunma yapması bekleniyor.

Hadise, 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda gerçekleşti. Antalya'dan Konya'ya giderek yerleşen Ayşe D. ile Özgür Duran çifti arasında beraber yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe D. evden çıkarak, parka geldi. Ardından parka giden Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen o esnada parktan geçen Kadir Şeker, kavgaya müdahale etmek istedi. Çıkan kargaşada, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine denk geldi. Özgür Duran yaşamını yitirirken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına çalışan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklu yargılandı.

19 SENEYE KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Soruşturma bitiminde Kadir Şeker ile ilgili, 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın da tahrik indirimi ile 12 seneden 18 seneye kadar olması istendi. Aynı zamanda 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında altı aydan bir seneye kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianame üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken Şeker, 28 Nisan tarihinde ilk defa duruşmaya çıktı. O dönem coronavirüs testi pozitif sonuç veren Şeker, mahkemeye Ses ve Bilişim Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Şeker, önceki ifadelerini yinelediğini, savunmasını detaylı olarak yüz yüze yapmayı talep ettiğini ve tahliyesini istediğini belirtti.. Hakim Şeker'in tutukluluğunun devamına karar alarak mahkemeye erteledi.

TUTUKLULUĞU HALİ DEVAM ETTİ

Konya üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla bugün Kadir Şeker'in tutukluluğunun dosya üzerinden araştırılması yapıldı. Kurul, Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar aldı. Şeker'in 24 Haziran'da hakim karşısına çıkarak ayrıntılı savunma yapması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal