Kadınlara Argo Kelimelerle Hitap Eden Esnafa Tezgah Kapatma Cezası Verildi

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde bir pazarcı kadınlara argo sözcüklerle hitap ettiği için 15 gün tezgah kapatma cezasına mahkum edildi.

25.06.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-16:35)

Kırşehir’in Akpınar ilçesinde belediye, kadınlara 'argo sözcükler kullandığı' gerekçesiyle bir esnafa 15 gün süreyle tezgah kapatma cezası verdi.

Akpınar ilçesinde kadınlar belediyeye pazar yerinde bir esnafın kendilerine argo sözlerle hitap ettiği şikayetini yaptı. Yapılan şikâyetin sonrasında meyve ve sebze satışı yapan esnafa 15 gün süreyle tezgah kapatma cezası veren Akpınar Belediyesi zabıtası, itfaiye arabasını da esnafın tezgahının önüne çekti.

Akpınar Belediyesi, esnafın dükkanının önüne park edilen itfaiye aracının üstüne astığı 'Bu tezgah kadınlara yapılan saygısızlıktan sebeple 15 gün süre ile kapatılmıştır' yazısi ile verilen cezayı da halka duyurdu.

Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut verilen ceza ile alakalı yaptığı açıklamada, “Geride bıraktığımız hafta meydana geldi olay, kadınlar alış veriş yaparken argo konuşmuşlar. Bende alınan kararı doğru buldum. Kadınlara olan saygısızlık sebebiyle de açıklama yaptık. İlçemizde bundan sonraki dönemde de bu tür olumsuzluklar olmayacak. Pazarcılar da yaptığımız uygulamaya destek verdi. Bende esnaf kökenliyim. Böyle bir durumu tasvip etmiyoruz. Doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Nüfusu 3 bin olan ilçe, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ardından AK Parti'den CHP'ye geçmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal