Kadınlar Kocası Tarafından Katledilen Hatice Kavak İçin Toplandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde 26 Temmuz’da kocası tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Hatice Kavak için toplanan kadınlar, tepkilerini dile getirerek, kadın cinayetlerinin durdurulması çağrısı yaptı.

31.07.2019-20:45 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-20:39) Kadınlar Kocası Tarafından Katledilen Hatice Kavak İçin Toplandı

Mersin'in Gülnar ilçesinde, iki çocuk annesi Hatice Kavak (36), 26 Temmuz Cuma günü pazar alışverişinden döndüğü sırada, eşi Durmuş Ali Kavak'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Kocası tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan ve ilk müdahalesi Gülnar Devlet Hastanesinde yapılan Kavak, daha sonra sevk edildiği Silifke Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

KATİL KOCA TUTUKLANDI

Boşanmak istediği için eşini öldürdüğü iddia edilen zanlı koca ise polis ekiplerince suç aletiyle birlikte kısa sürede yakalanarak sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

KADIN ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Cinayetin ardından harekete geçen kadın örgütleri, bugün Gülnar'da Hatice Kavak'ın Ayvalı Mahallesi'ndeki mezarına giderek dua edip karanfil bıraktı. Gülnarlı kadınlar ve Kadın İnisiyatifi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, daha sonra Gülnar Kaymakamlığı önünde toplandı. Aralarında Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar'ın da bulunduğu grup, 36 yaşındaki Hatice Kavak'ın vahşice öldürülmesine tepki gösterdi. 

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal