Kadınlar Ayasofya Camii’ne Akın Etti!

Ayasofya Camii Kebir Şerif’inde seneler sonra ilk namaz kılmak isteyen kadınlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’ine giderek kendileri için ayrılan alanı doldurdu.

24.07.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-13:35) Kadınlar Ayasofya Camii’ne Akın Etti!

Tarihi ana tanık olmak için Fransa’dan geldiğini dile getiren Saliha Karaoğlan, 'Çocukluğumuzdan beri hayalimizdi. Zincirleri kırarak Ayasofya açılacak ezgileriyle büyümüştük' ifadelerini kullandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'i bugün kılınan olan cuma namazıyla beraber 86 senenin ardından tekrar kapıları ibadete açıldı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'inde senelerin ardından ilk defa kılınacak olan cuma namazına tanık olmak isteyen kadınlar, sabahın erken vakitlerinden itibaren kendileri için ayrılan bölüme gitmeye başladı.

Cuma namazı için kadınlar için ayrılan bölüm doldu. Pek çok kadın tarihi anı kaydetmek için telefonlarından görüntüler çektiği görüldü. Bazıları da alana yanlarında Türk bayraklarını alarak ile geldi.

'AYASOFYA AÇILACAK EZGİYLERİYLE BÜYÜMÜŞTÜK'

Fransa’dan geldiğini dile getiren Saliha Karaoğlan, 'Böyle bir günü bizlere nasip ettiği için öncelikle Allah’ımıza şükrediyoruz. Bugün açılmasında büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Çocukluğumuzdan beri hayalimizdi. Zincirleri kırarak Ayasofya açılacak ezgileriyle büyümüştük. Bugün burada başımızı secdeye koyabilene şükürler olsun. Akşam Fransa’dan geldim' şeklinde konuştu.

'AYASOFYA BİZE ATALARIMIZDAN MİRASTI'

Sabah altıda yola çıkarak bu ana tanık olmak istediğini belirten Ümmühan Akbulut, 'Çok mutluyuz. Milletimizle Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz. Ayasofya bize atalarımızdan mirastı. Müze olması Ayasofya’yı bizden uzaklaştıran bir unsurdu. Yeniden olması gerektiği gibi camiye çevrilmesi bizde anlatılmaz duygulara sebep oldu.

Esenyurt’tan sabah 7’de yola çıktık. Arkadaşlarım ve ailemle birlikte geldik. Avluda da olsak uzakta da olsak bu ana şahit olmak istedik' dedi.

AYASOFYA HASRETİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kadınlar için ayrılan kısımda namazını kıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal