Kaçak Saraycı Türkkan İYİ Götürmüş

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın fabrikasının orman arazisine, çiftliğinin ise TOKİ’ye ait araziye kurulduğu ortaya çıkarıldı. Fabrikada mühürlenen alanlarda yıkıma başlanacağı belirtildi.

03.06.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-11:05) Kaçak Saraycı Türkkan İYİ Götürmüş

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun araştırmaları sonuç verdi. Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın fabrikasının orman arazisine, çiftliğinin ise TOKİ’ye ait araziye kurulduğunu deşifre etti. Bu gelişmenin ardından bahsi geçen fabrikada mühürleme işlemi başlatıldı. Ekiplerin, ilerleyen günlerde mühürlenen alanlarda yıkıma başlayacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

KATIRCIOĞLU TÜRKKAN'A 2 SORU YÖNELTTİ

Konuyla ilgili olarak TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Katırcıoğlu, Türkkan'a ait çiftlik ve fabrikanın orman arazisi üzerine kurulduğunu öne sürdü ve kendisine de konuyla ilgili olarak çeşitli belgelerin ulaştığını belirtti. Katırcıoğlu basın toplantısında, "Bunu, inanın benimle beraber hem Kocaeli hem de ülke kamuoyu öğrenmek isteyecek. Biliyorsunuz bu milletvekilinin ve iş adamının Kocaeli Dilovası'nda fabrikaları ve çiftlikleri var. Soruyorum belgelerle birlikte, Bay Lütfü Türkkan. Türkkan Yağ Anonim Şirketi, 126 bin metrekare orman arazisi üzerinde mi değil mi? İkinci sorum, belgemle birlikte Bay Lütfü Türkkan, Türkkan Çiftliği TOKİ arazisi üzerinde mi değil mi" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından, belirtilen fabrikaya giden Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Fabrikada mühürlenen kısımlarda ilerleyen günlerde yıkıma başlanacak. 

"YAKINDA YIKIMA BAŞLANACAK"

Öte yandan konuyla ilgili olarak Şamil Tayyar da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve "Kocaeli Milletvekilimiz Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun ısrarlı takibi sonuç getirdi. İyi Partili Lütfü Türkkan’ın Gebze’deki fabrikasını orman arazisine, çiftliğini TOKİ arazisine kurduğunu açıklamıştı. Fabrikanın kaçak bölümü mühürlendi, yakında yıkıma başlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal