Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplandı! Yeni Kısıtlamalar Masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen gün 'Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız' ifadesini kullanarak sinyalini verdiği sınırlamalar bu akşamüstü kabine toplantısında değerlendirilecek. AVM, pazar yeri benzeri toplu yerlerde yeni tedbirler değerlendirilecek.

21.09.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-15:17)

Türkiye'deki koronavirüs pandemisinde normalleşme dönemiyle beraber insanlardaki rahatlama vaka sayılarının artmasına yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen cuma günü cuma namazı çıkışında yeni kısıtlama sinyalini 'Vaka sayılarında 1700-1800'lere kadar bir çıkışın olduğunu gördük. Tabii mecburen şimdi tekrar işi sıkmak durumundayız. Onun için de Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığımız bu konudaki tedbirlerini artırmak durumunda' ifadeleriyle vermişti. Bu akşamüstü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında da AVM, pazar yeri benzeri vatandaşların toplu olarak oldukları yerlerde yeni tedbirler alınması değerlendirilecek.

TOPLANTI SAAT 15.00'TE

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bu akşam saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Her pazartesi olduğu gibi bütün bakanların katılım sağlayacağı toplantıda Türkiye'deki koronavirüs pandemisiyle alakalı son durum ve alınacak ekstra tedbirler değerlendirilecek.

TOPLU YERLERE YENİ TEDBİRLER MASADA

Bilim Kurulu'nun önerilerinin masaya yatırılacağı toplantıda vaka sayılarında yükseliş olan ve tedbirlere riayet etmeyen şehir ve ilçelerle ilgili yeni sınırlamalar değerlendirilecek.

AVM, pazar yeri, park benzeri kapalı ve kalabalık yerlerde tedbirlerin sıkılaştırılması veya sınırlamalar getirilmesi de masadaki en kritik başlıkların içerisinde.

Diğer taraftan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını süreci, vaka sayılarındaki yükselişin sebepleri, tedavi süreçleri ve aşı faaliyetleriyle alakalı ön bilgi verecek. Toplantıda maske-mesafe kuralına riayet etmeyenlerin yanında karantina kurallarını ihlal edenlerle alakalı daha sıkı önlemlerin uygulanması için kararlar verilebileceği belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma namazı çıkışında koronavirüs salgınında vaka sayılarının artışıyla alakalı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

'Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşıma gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal