Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, Marmara Depreminin Tarihini ve Şiddetini Açıkladı

Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, 2019-2026 seneleri arasında Marmara'da 7,5 şiddetinde bir deprem olacağını ve bu depremin 2,5 dakika devam edeceğini söyledi.

20.08.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-09:09) Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, Marmara Depreminin Tarihini ve Şiddetini Açıkladı

Marmara'yı inceleyen Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, beklenen depremle alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı. Depremin büyüklüğü hususunda emin olduğunu ifade eden Yaltırak, depremin 2,5 dakika devam edeceğini söyledi. Önümüzdeki 7 sene içinde depremin olacağını söyleyen Yaltırak, "Bazı bölgelerde hiç oturulmaması gerek" diye konuştu.

2000 senesinden beri tarihsel depremler ve fay modelleme araştırmaları yürüten Jeoloji Profesörü Cenk Yaltırak, Karar gazetesine açıklamalar yaptı. Marmara'nın bin 500 senelik deprem tarihini ortaya çıkaran Yaltırak, beklenen Marmara depremi hakkında önemli veriler paylaştı.

BAŞLAYACAĞI YERİ AÇIKLADI

Beklenen depremin Osmangazi Köprüsü'nün olduğu bölgeden başlayıp hızla batıya doğru gideceğini ifade eden Yaltırak, ''Verilere göre minimum 7.5 şiddetinde olacak. Depremin zararının 17 Ağustos depreminden 2 kat büyük olacağını artık yüzde yüz biliyoruz, bizim derdimiz artık bilmek değil nereyi nasıl etkileyeceği'' dedi.

''EN AZ 7.5''

Marmara'da muhtemel bir depremin en az 7.5 şiddetinde olacağını öne süren Yaltırak, ''Bu raporların sonuçlarına göre; biz biliyoruz ki fayın kırılması için 7.5'ten büyük deprem olması gerek ve elimizdeki verilere göre öyle de olacak." dedi.

DEPREM NE KADAR SÜRECEK?

Yaltırak, "Bu çalışma bize gösterdi ki; atım yoksuluğundan sebeple az miktarda bir atım birikse dahi, fayın kendisi çok derine uzandığı için büyük depremler oluyor ve süre uzuyor. Marmara'da 20 senede 6 deprem meydana gelmiş ve 7. deprem olmaya başlıyor. Elimizdeki verilere göre biz bu depremin 2019 ile 2026 arasında olacağını ve 2,5 dakika kadar uzayabileceğini görüyoruz.'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal