Japon Hava Yolları'na Alkol Uyarısı!

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, JAL'a, pilotlarının alkol tüketim kuralına uymadığını dile getirerek gerekli müdahalenin yapılması yönünde bir uyarıda bulundu.

08.10.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-13:19)

Japonya yerel gündeminden alınan bilgiye göre, Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, JAL'a, pilotlarının alkol tüketim kuralına uymadığını dile getirerek gerekli müdahalenin yapılması yönünde bir uyarıda bulundu.

Firmaya yönelik gerçekleşen ilk uyarının Londra-Tokyo uçuşu öncesinde bir JAL pilotunun alkol sınırını 10 kat aşması üzerine aralık sınırı konusu yönünde yapıldığı hatırlatılarak olay sonrası pilotun görevden alındığı açıklandı.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Kazuyoshi Akaba, olayı son derece ciddi bir durum olarak gördüklerini söyleyerek "Benzer hadiselerin yaşanmasını engellemek konusunda kararlıyız. Güvenli uçuş şartlarının sağlandığından emin olmak için hava yolu şirketlerini daha sık denetlemeye devam edeceğiz." cümlesine yer verdi.

Bununla birlikte JAL'ın, uçuş ekiplerine yönelik yapılan alkol testlerinde kesin sonuçlar alabilmek için gelişmiş ekipmanlar kullanmaya başladığı ve bağımsız uzman görüşlerine başvurarak alkol tüketimi politikasını arttırdığını açıkladı.

Hava yolu şirketinin tüm çabalarına rağmen, nisandaki Şangay-Tokyo uçuşunda da bir pilotun alkol sınırını geçtiği belirtilirken, iç hat uçuşlarında da benzer olayların yaşandığı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal