Jandarma Tarafından Donmak Üzereyken Bulunan Çocuğun İlk İsteği Bakın Ne Oldu

Şanlıurfa'da arazide kaybolan 5 yaşındaki çocuk, jandarma tarafından 8 saatin sonunda kaybolduğu yerden 5 kilometre mesafedeki bir tepede bulundu.

18.12.2018-10:23 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-11:00)

Şanlıurfa'da arazide kaybolan 5 yaşındaki çocuk, jandarma tarafından 8 saatin sonunda kaybolduğu yerden 5 kilometre mesafedeki bir tepede bulundu. Donmak üzereyken son anda ekipler tarafından bulunan küçük çocuğun askerlerden ilk isteği ayakkabı oldu.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre olay, Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı Hamurkesen kırsal Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Uzuncuk kırsal Mahallesinde ikamet eden Cevat Gönül, okul servisi kırsal mahalleye gitmediği için çocuklarını her gün yaptığı gibi arabayla Hamurkesen kırsal Mahallesindeki okula götürmek istedi. Okula gitmeyen 5 yaşındaki oğlu İbrahim Halil Gönül'ü de yanına alan baba, saat 12.00'da çocuklarını okula götürdükten sonra kırsal mahalle meydanına gitti. Oğlu İbrahim Halil'i arabada bırakan baba Cevat Gönül, alışveriş yapmak için markete girdi. Alışverişi bitiren Gönül, geri geldiğinde oğlunun arabada olmadığını fark etti. Etrafı arayan baba, oğlunu bulamayınca kırsal mahallede bulunan vatandaşlardan yardım istedi.

ASKERLER YAĞMURLU HAVADA 8 SAAT BOYUNCA ÇOCUĞU ARADI

Bölgeyi arayan mahalleli, çocuğu bulamayınca Akziyaret Jandarma Karakoluna haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çocuğu aramak için AFAD ekiplerinden yardım istedi. Aramalara ekiplerle beraber güvenlik korucuları ve mahalleli de katıldı. Kırsal mahalledeki bütün evleri arayan ekipler, çocuğu burada da bulamayınca arazide aramaya başladı. Araçlar, yağmur sebebi ile çamurlaşan arazide ilerleyemedi. Ekipler, tüm olumsuz şartlara rağmen zaman kaybetmemek için çocuğu aramaya devam etti. Ortalama 8 saat sonra yani akşam saat 20.30'da çocuğun ayak izlerine ulaşıldı. Ayak izlerini takip eden ekipler, küçük çocuğu donmak üzereyken kaybolduğu noktanın yaklaşık 5 kilometre mesafesindeki Küçük Akziyaret Tepesinde buldu.

DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDU, İLK İSTEĞİNE YÜREK DAYANMADI

Askerler, tepedeki bir ağacın altında ıslanmış vaziyette ve yalın ayak olarak buldukları çocuğun elbiselerini çıkarıp kendi elbiselerini giydirdi. Donmak üzereyken bulunan küçük çocuk ilk olarak ekiplerden ayakkabı istedi. Tepeden jandarma ekiplerinin kucağında indirilen küçük çocuk, ilk olarak yol kenarındaki bir petrol istasyonuna götürüldü. Üzerine yorgan örtülen küçük çocuk, kendisini bulan askerlere sarılarak ısınmaya çalıştı. Sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçen küçük çocuk, daha sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal