Jandarma Genel Komutanlığının FETÖ'cü Askerlerden Temizlenme Görüntüsü

FETÖ'nün darbe teşebbüsü esnasında darbeci askerlerin komuta merkezlerinden Jandarma Genel Komutanlığı karargahının olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtları bilirkişi değerlendirmesinin sonra dava dosyasına dahil edildi.

29.05.2018-15:23 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-15:25)

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe teşebbüsü esnasıdna darbecilerin komuta merkezlerinden biri olan Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahının olay gününe ait güvenlik kamerası kayıtlarına dair bilirkişi raporu dava dosyasının içine dahil edildi.

DARBECİLERDEN TEMİZLENMESİ KAMERALARDA

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen rapor, FETÖ’cülerin karargahtaki darbe çalışmalarının detaylarını gün yüzüne çıkartıyor.

AA muhabirinin edindiği görüntüler, sanıkların mahkeme huzurundaki savunmalarında silah kullanmadıkları, komuta katına çıkmadıkları ve polisle silahlı çatışmaya girmedikleri iddialarının yalan olduğunu gösteriyor.

Bilirkişiler tarafından hazırlanan görüntü analiz raporunun ekinde yer alan 1,5 terabaytlık görüntülerde, karargahta vazife başında olmamasına rağmen dış birliklerden çok sayıda istihbaratçı subay ve astsubayın araçlarla karargaha gelmesiyle beraber darbe faaliyeti başlıyor.

Dışarıdan gelen askeri güçle karargahtaki darbe yanlısı askerlerin toplantı yapmasının sonrasında cephanelikten silah ve mühimmat alan FETÖ’cülerin karargahın önemli noktalarını tuttukları görüntülere net bir biçimde yansıyor.

Kendilerine karşı çıkacağı düşünülen general rütbesindeki askerlerin aralarında olduğu bir grup, cuntacılar tarafından yakalanarak etkisiz hale getiriliyor.

Devam eden saatlerde cuntacılara destek için Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayında zırhlı personel taşıyıcı ve muharebe araçları karargaha intikal ediyor.

TÜRK BAYRAKLI VATANDAŞLAR VURULUYOR

Bu esnada darbecileri önlemek isteyen çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Jandarma Genel Komutanlığı karargahı önünde bir araya gelmeye başlıyor.

Cuntacıların tehdidine rağmen alandan çekilmeyen vatandaşlara cuntacıların kontrolündeki helikopterlerden ateş açılması ve çok sayıda vatandaşın vurulması an be an güvenlik kameralarına yansıyor.

Kamera kayıtlarının devamında, hain darbe girişiminin püskürtülmesine rağmen teslim olmamak için direnen FETÖ’cü askerlere jandarma ve özel harekat timleri operasyon yapıyor.

Emniyet güçleri ile çatışmaya giren cuntacıların bazılarının vurularak etkisiz hale getirilmesinden sonra diğer cuntacılar ellerini kaldırıp tek sıra halinde karargahtan çıkarak polislere teslim oluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal