Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Jacques Chirac İçin AB Bayrağı Yarıya İndirildi

Önceli hafta yaşamını yitiren Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac için bugün çok sayıda devlet başkanının dahil olmasıyla cenaze töreni gerçekleşecek.

30.09.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-13:56)

Önceli hafta yaşamını yitiren Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac için bugün çok sayıda devlet başkanının dahil olmasıyla cenaze töreni gerçekleşecek.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Saint-Sulpice Kilisesi'nde yapılacak törene Cumburbaşkani Emmanuel Macron'dan ziyade, yaşamını devam ettiren eski Fransa cumhurbaşkanları da dahil olacak. Eski liderin yaşamını kaybetmesi üzerine bölgede AB bayrağı yarıya indirildi.

12 YILLIK HAKİMİYET

Törende Türkiye, Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa tarafından temsil edilecek. Tören için Rusya lideri Vladimir Putin, ABD eski Başkanı Bill Clinton, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder gibi dünya liderleri de Paris'te olacak.

Jacques Chirac, sevilen Cumhurbaşkanı Fransua Mitterand'ın ardından Fransa'da en uzun süre cumhurbaşkanlığı yapan ikinci isimdi. Fransa'da 12 yıl cumhurbaşkanlığı koltuğunda kalan Chirac, görev süresi 2007'de dolunca yerini Nikolas Sarkozy'ye devretmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;