İzmit'te 3 Aydır Aynı Yere Bakan Köpeğin Neyi İzlediği Ortaya Çıktı

Kocaeli'nin Fethiye Caddesi’nde 3 aydır aynı yere bakan sokak köpeğinin nereye baktığı ortaya çıktı.

12.11.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-12:58)

Kocaeli'ye bağlı İzmit’in en kalabalık bölgelerinden olan Fethiye Caddesi’ne 3 aydır her gün gelerek mazgalın içine bakan köpek merak konusu oldu.

NEREYE BAKIYOR BU KÖPEK?

Bölge esnafı söz konusu davranışıyla büyük bir hayret uyandıran hayvanın, caddenin sembolü haline geldiğini dile getirdi.

Köpeğin bir travma geçirmediğini yağmur nedeniyle rögarlardan çıkan fareleri kovalaması sonucu mazgal başında beklemeyi alışkanlık haline getirdiğini dile getiren Fethiye Caddesi esnaflarından Taner Savder, şunları söyledi:

''Biz burada esnafız. Bundan 20-25 gün önce aşırı yağmur yağmıştı. Rögarlardan gelen sudan dolayı fareler çıktı birkaç tane burada.

Fareleri kovalayınca otomatikman hayvanda bir his oluştu. Acaba tekrar fare mi çıkacak. Biz de bunu birkaç sefer söyledik. Sosyal medyada da duyduk.

Yok bir travma mı geçiriyor. Öyle bir şey yok. Fareden dolayı tamamen. Fareyi kovaladığı için devamlı mazgalları geze geze bakıyor.

Onun haricinde herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz köpekte. Çok seviyoruz ve besliyoruz burada esnaf olarak.

Ünlü oldu herkes gelip çekmeye başladı. Yavrusunu düşürmüş ya da düşürdü. Öyle bir şey yok. Buradan herkese söyleyelim''

Bu doğrultuda ilginç bir tespit yaparak, köpeğin travma geçirmiş olma ihtimaline değinen Ejder Dalkıç, şu ifadeleri kullandı:

''Köpeğimizin muhtemelen bir travmada, avlanma güdüsüyle hareket ettiğini düşünüyorum. Köpek eğer yavrusunu böyle bir mazgala düşürdüyse ya da o bölgede dramatik bir olay yaşadıysa her gün onu aramak amacıyla geliyor olabilir. Her gün oradan bir hayvanın geçmesini de bekliyor olabilir. Bu büyük bir fare ya da benzer bir şey olabilir. Avlanma içgüdüsüyle onu bekliyor olabilir.

Anne köpekler genellikle tehlikeli gördükleri durumlarda yavrularını taşıma eğilimi gösterirler. Bu bölgede yerleşim yeri olduğu için zoraki bir doğum yapmış olabilir ve yavrularını taşırken de bir tanesini o mazgala düşürmüş olabilir. O bölge yaşadığı bir travmayı ona yansıtıyor ya da hatırlatıyor, diye düşünüyorum.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal