İzmir'e Yeni Bir Metro Hattı Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin en uzun metro hattı için kolları sıvadı. 28 kilometre uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar metro hattı için ihaleye çıkılacak.

25.06.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-11:28)

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrinen uzun metro hattı için kolları sıvadı. 28 kilometre uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar metro hattının proje hazırlıkları başladı. Buca metrosu ile beraber İzmir'in şehir içi ulaşımına soluk aldıracak projenin, önümüzdeki ay "Uygulama Projeleri Danışmanlık Hizmeti Alım" ihalesine çıkılacak.

Raylı sistem yatırımlarını sürdüren İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor. Şehirde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Karabağlar ilçesinin Eskiizmir ve Bozyaka semtleri ile Gaziemir'de ikamet edenler bir ucu Halkapınar'a diğer ucu Adnan Menderes Havalimanı'na giden metro hattıyla rahat bir nefes alacak. Nüfusu 500 bine dayanan Karabağlar ilçesinin ana ulaşım aksı üstünden geçmesi düşünülen hat, Adnan Menderes Havalimanı'ndan başlayıp Gaziemir, Eskiizmir, Eşrefpaşa, Çankaya, Basmane, Yenişehir, Halkapınar güzergahını takip edecek. 28 kilometre uzunluğundaki hat, yoğun konut alanlarının haricinde Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal