İzmir’deki 6.6 Şiddetindeki Deprem Simülasyonda Canlandırıldı

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem Başakşehir’deki deprem similasyon tırında canlandırıldı. Masa ile öteki araçların hızla sallandığı deprem anı gerçeğine oldukça yakın.

05.11.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-11:01)

İzmir’de geçen hafta Cuma günü gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin akabiden İstanbul’da ilçe idareleri vatandaşların bilinçlenmesi adına bir dizi faaliyetlere geçti.

Başakşehir Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda yapılan Deprem Similasyon Merkezi’nde vatandaşlar deprem dakikaları ve deprem ardından neler yapılması gerektiği hususunda bilinçlendiriliyor. Similasyonda en son olarak İzmir’de 114 vatandaşın yaşamını yitirdiği 6.6 şiddetindeki deprem canlandırıldı.

Canlandırılan deprem dakikaları gerçeğine oldukça yakındı. Depremin gerçekleştiği anda masaların ve similasyon içindeki öteki diğer eşyaların hızlıca sallandığı görüldü. Diğer taraftan ev içinde kullanılan araçların sabitlenmesinin ehemmiyeti bir defa daha similasyonda gözler önüne serildi.

Deprem anında daha bilinçli olunması gerektiği konusunda uyarıları yapan Başakşehir Belediyesi Deprem Eğitmeni Muhammet Eresen, 'Deprem öncesinde çeşitli çalışmalar ev içerisinde yapmamız gerekir. Ev içindeki odaların güvenli bölgelerini belirlemek oluyor. Bölgeleri belirledikten sonra ev içerisinde yapısal olmayan tehlikelerle alakalı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Avizelerin sabitlenmesi, evde bulunan tabloların kancalı vidalarla sabitlenmesi büyük dolapların büyükten küçüğe şekilde sabitleme yapmamız gerekiyor. Deprem esnasında kaçış yollarımızın kapatılmaması noktasında çeşitli eşya değişiklikleri yapabiliyoruz. Deprem anında soğukkanlılığımızı koruyarak çök kapan tutun, cenin pozisyonları alıp deprem geçene kadar bu şekilde beklemeliyiz. Kendimizi güvence altına aldıktan sonra çevremizde yardım edebileceğimiz kimse var mı onu kontrol etmeliyiz. Bulunduğumuz yerden çıkış yapmadan önce kapatabileceğimiz elektrik, doğalgaz vanaları varsa bunları kapatmamız gerekiyor' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal