İzmir'de Suya Zam Yapılacak

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) Genel Kurulu’nda 2021 yılı Ocak ayında suya yüzde 15 zam yapılacağı belirtildi. İZSU’nun 2021 yılı bütçesi 3 milyar 164 milyon 177 bin TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

23.11.2020-21:37 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-22:40) İzmir'de Suya Zam Yapılacak

İZSU Genel Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçe Tasarısı görüşmeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

İZSU’nun 2021 yılı bütçesi 3 milyar 164 milyon 177 bin TL olarak CHP ve İYİ Parti gruplarının ‘evet’, AK Parti ve MHP gruplarının ‘hayır’ oyları ile meclisten geçti.

Toplantıda İzmir’deki su fiyatlarına zam geleceği, buna göre 2021 Ocak ayında suya yüzde 15 zam yapılacağı belirtildi. Meclis toplantısı sonunda konuşan Başkan Soyer, temmuz ayında da yüzde 10 zam öngörülmesine ilişkin, “Ocak ayında suya yüzde 15 zam yapılacak. Temmuzda zam yapılacaksa konuşuruz, daha temmuza gelmedik” dedi.

TOPLANTIDA CHP'Lİ BAŞKAN ŞOV YAPTI'

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, kürsüde bulunan içme suyunu değil, bardakta bulunan çeşme suyunu içerek, “Neden bu suyu aldım, bu musluktan gelen su. 11 ilçemiz suyu çeşmeden doldurup kana kana içebilir.

İçemediğimiz ilçelerimiz de var. İZSU, 30 ilçede çeşmeden akan suyu vatandaşın kana kana içmesini sağlayacak çalışmaları yapmak amacında. Burada İZSU’nun bu yıl başlamış, devam eden, ihalesi yapılmış, sözleşme daveti yapılmış ve projelendirilmiş önemli çalışmaları var. İZSU, hizmetlerini ekonomik, etkin, verimli, adaletli, adil erişim imkanı ile sürdürülebilir şekilde sağlamayı kendine misyon edinmiştir. İZSU, ESHOT gibi Büyükşehir bütçesinden aktarım almamaktadır” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal