İzmir'de Suç Örgütü Operasyonu: 94 Gözaltı

İzmir merkezli 6 şehirde eş zamanlı bir şekilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda hakkında gözaltı kararı çıkan 96 şüpheliden 94’ü gözaltına alındı.

26.06.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-12:36) İzmir'de Suç Örgütü Operasyonu: 94 Gözaltı

Düzenlenen operasyonda pek çok uyuşturucu madde, silah ve uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 30 bin TL para bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen tahkikat çerçevesinde, liderliğini Nihat A. ve Sedat A. Kardeşler tarafından yaptığı toplam 96 şüpheli hakkında suç işlemek adına örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, uyuşturucu ya da uyarıcı madde ticareti suçlarıyla ilgili olarak İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Uşak ve İstanbul'da bu sabah sularında eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

6 kentte daha önce tespit edilen 89 evde arama gerçekleştiren ekipler, neredeyse 15 bin gram esrar (skunk) maddesi, 5 bin adet extacy hap, 20 adet lyrica, yarım litre amonyak çözelti, Hint keneviri, 5 adet silah, 177 adet 9-19 mm fişek, 2 adet sustalı bıçak, 1 adet pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait fişekler ile beraber uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen yaklaşık 30 bin TL para buldu.

Edinilen bilgilere göre olaya ilişkin 94 kişinin gözaltına alınırken, 2 kişiyi yakalama faaliyetlerinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Şahısların karakolda işlemleri devam ederken olaya ilişkin tahkikat başlatıldığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal